Annie Lööfs viktiga budskap på galan: ”Återanvänd!”

19 jan, 2019 
AvJohanna Lejon
Petra Tungården och Emma Svensson återanvände sina brudklänningar. Annie Lööf och Sara Danius kom i sina Nobelklänningar. Hållbart mode var onekligen på tapeten under årets ELLE-gala!
Annons

ELLE-gala och outfits i all ära, men i går stod även kläderna i fokus även i politiken. Under ett anförande strax innan Stefan Löfven röstades fram till statsminister passade Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson att anmärka på Ceterpartiets Annie Lööfs kläder.

Jimmie Åkesson hävdade att Annie Lööf bar en röd kavaj ”dagen till ära” när hon röstade fram Stefan Löfven till statsminister.

– Jimmie Åkesson valde denna ansvarstyngda dag att kommentera en kvinnas klädsel, replikerade Centerledaren och kostaterade sedan, under rungande applåder, att hennes kavaj var i samma kulör som Jimmies slips – alltså lila.

Foto: Frank Nordenberg

På ELLE-galan, däremot, bar Annie Lööf något rött. Då återanvände hon nämligen sin vackra Nobelklänning, signerad Frida Jonsvens. Att återanvända klänningen var ett medvetet val. Annie Lööf kommenterade senare det hela på Instagram:

Annons

”Nödvändigt och bra att hållbart mode slår igenom mer och mer. Ett sådant handgjort mästerverk av @fridajonsvens behöver återanvändas fler gånger. På gårdagens Elle-gala gjorde jag en återanvändning av min vackra nobelklänning. Här tillsammans med en av mina skarpa medarbetare @elinlgu på vita mattan under gårdagskvällen. Fin kväll för att hylla svenskt mode, kreativitet och hela den svenska modebranschen”, skrev hon. 

I ELLEs livesändning sa hon:

– Jag är glad att återanvändning och hållbarhet är trendigt igen.

Dessutom konstaterade Annie Lööf att ELLE-galan är den perfekta avslutningen på en arbetssam period där hon (och andra politiker) i princip jobbat dygnet runt i månader – för att till slut, under fredagen, kunna landa i en regeringsbildning.

Läs mer:

Foto: Frank Nordenberg

Annons