Anitha Schulman berättar: Nu byter jag namn

20 jan, 2018 
AvJohanna Lejon
Detta efternamn ska Anitha Schulman byta till.
I går gick Anitha Schulman på ELLE-galan tillsammans med sin nya kärlek, Joel Åhlén Nyström. På samma gala fanns också Anithas exmake, Calle Schulman. Nu avslöjar Anitha att hon planerar att byta namn.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För ett år sedan gick Anitha Schulman och Calle Schulman skilda vägar. I dag har de, båda två, nya relationer. Calle Schulman lever med Sandhra Johnsson och Anitha Schulman har funnit kärleken i Joel Åhlén Nyström. I går, under ELLE-galan, visade Anitha och Calle upp sina nya respektive på röda mattan.

I ett avsnitt av magasinet Cafés podcast Fördomspodden berättade Calle Schulman att han generellt tycker att man bör byta ett taget efternamn efter en skilsmässa, något som Anitha Schulman inte gjort – hittills.

Detta efternamn ska Anitha Schulman byta till

I en intervju med Aftonbladets bilaga Klick! berättar dock Anitha att hon visst planerar att byta efternamn. Till vad? Clemens!

Anitha Schulman med Joel Åhlén Nyström.

– Jag ska byta efternamn till Clemens och jag kommer att lägga till det som efternamn på mina barn. Jag vill inte heta Schulman, jag kommer att ta bort det på sikt men det är en omständig process eftersom man måste ändra på så många ställen, berättar hon i en intervju i Aftonbladet Klick! och fortsätter:

Annons

– Jag tycker också det är en jämställdhetsfråga som få reflekterar över när man gifter sig och ger sig själv till mannen, då ska man bära hans namn. Sedan vips, när relationen är över då tas efternamnet tillbaka. Den som aldrig bytt efternamn förstår inte hur omständigt det är. Men så klart är det värt det. Adressändringen ska bara sluta upphöra först.

Foto IBL

Läs mer:

Följ med in på festen! Se alla bilder från ELLE-galans efterfest

Röda mattan på ELLE-galan 2018 – alla bilderna!

Anita Schulman romandebuterar i höst- det handlar boken om

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons