Alla vinnare på ELLE-galan 2024

19 apr, 2024 
AvLouise Berglund
David Thundander
ELLE-galan 2024 går under temat modebranchens guldkorn. Under den glittrande galan delades årets priser ut. Här är alla årets vinnare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så följer du Elle-galan 2024 liveBrand logo
Så följer du Elle-galan 2024 live

Den 19 april gick ELLE-galan av stapeln på Grand hotel i Stockholm, i år ledd av artisten Mapei.

Temat för årets gala var modebranschens guldkorn – och strålkastarljuset riktades mot att upptäcka nytt.

– På ELLE-galan hyllar vi tillsammans de kreatörer som under året inspirerat och förnyat branschen. Årets vinnare visar verkligen på den kreativa kraft mode har när det kommer till att skapa förändring och tänka nytt, säger Elina Grothén, ny chefredaktör på ELLE.

I 12 kategorier delades priser ut. Här är alla årets vinnare och motiveringarna till priserna.

ELLE-galan 2024: De vann pris på galan

ÅRETS DESIGNER: ANNA TEURNELL FÖR TEURN

Med stor erfarenhet och utan att kompromissa med den egna estetiken vågar hon satsa allt på sin design. Genom exceptionellt hantverk och en perfekt balans mellan lyxig tidlöshet och feminin edge gör hon svenskt mode rikare.

Annons

H&M & ELLE ÅRETS FRAMTIDSHOPP: PETRA FAGERSTRÖM

Imponerande hantverksskicklighet, teknisk begåvning och innovativa idéer. Samtidigt som historien finns med i allt hon skapar placerar det vassa formspråket den här designern på en helt egen nivå på framtidens modescen.

ÅRETS ACCESSOARDESIGNER: JIMMY KAMHIEH LOUTFI FÖR LOUIS ABEL

Med kreativ frihet som drivkraft och en fascination för organiska former skapar han personliga smycken med stark igenkänningsfaktor. Inspirerad av naturen har han format sitt signum – och samtidigt byggt ett eget universum för skapande utan gränser.

ÅRETS HEDERSPRIS: TEXTILMUSEET

Självklar mötesplats som inte bara lyfter fram design och textil i vackert kurerade rum – utan också leder samtalen som för branschen i en hållbarare riktning framåt. En institution i väst som berikar modesverige.

ÅRETS FOTOGRAF: ANGELINA MAMOUN-BERGENWALL

Genom en utmanande drivkraft som syns i hennes bilder, skapar hon konversation utan att använda ord – och fortsätter på så sätt att pusha gränserna och förnya den moderna modebilden. En nutida inspiratör och förebild!

Annons

ÅRETS STYLIST: HILDA SANDSTRÖM

Hennes tydliga formspråk rör sig sömlöst mellan trend, nostalgi och en alldeles egen enkelhet. Med styling och kreativitet på högsta internatio-nella nivå både speglar och vidgar hon den värld vi verkar i med unik fingertoppskänsla.

ÅRETS MODELL: SASCHA RAJASALU

En ny supermodell med oförglömlig blick, som på kort tid har blivit en av världens mest eftertraktade. Med stor skicklighet navigerar denna natur-begåvning mellan modehusens uttryck – utan att tappa sitt eget.

ÅRETS BEAUTY: DANIELLE LUNDGREN FÖR FRIKIKI NAILS

Med en relevant nerv, känsla för samtidens strömningar och ett helt eget språk har hon skapat en estetik som både sticker ut och visar vägen. En kreatör ut i fingerspetsarna, bokstavligt talat – vars naglar pryder händerna på våra mest stilsäkra stjärnor.

H&M & ELLE CIRCULAR FASHION AWARD: VINTAGE SPHERE

En nyskapande idé med målet att ge utvalda vintageplagg nytt liv och sätta Sverige på vintagevärldskartan. Med hög modegrad, finger-toppskänsla, hållbarhet och gemenskap vill de samla flera second hand-aktörer till en självklar mötesplats för vintageälskare.

Annons

ÅRETS BÄST KLÄDDA MAN: BENJAMIN INGROSSO

En älskad superstjärna som ser mode som en viktig del av showen. Italienska referenser, unisexplagg och vida byxor har samma självklara plats i hans mångsidiga garderob. Inspirerande, nyskapande – och underhållande.

ÅRETS BÄST KLÄDDA KVINNA: YAEGER

Med en humoristisk, lekfull sagovärld och ett helt eget estetiskt språk är hon en artist att inspireras av, som ger energi och glädje. Hennes stilkänsla, mod och kreativitet formar ett uttryck som ger avtryck – både visuellt och musikaliskt.

ÅRETS GALALOOK:

Tittarnas pris som röstades fram under kvällen vann Molly Sandén.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons