Alla vinnare på ELLE-galan 2019!

18 jan, 2019 
AvELLE -redaktionen
ELLE-galan 2019 gick av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm fredag den 18 januari. Här är alla fantastiska vinnare och motiveringar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Årets bäst klädda kvinna: Sara Danius

Motivering: ”Modig som få. En oöverträffad virtuos när det gäller att kommunicera med garderoben. En stillegend utan like. De storslagna galakreationernas och knytblusens okrönta drottning. Årets bäst klädda kvinna är Sara Danius.”

Läs intervju med Sara här >

Sara Danius Årets bäst klädda kvinna

 

Årets hederspris: Camilla Åkrans

Motivering: ”Ljusets och de rena linjernas mästare! En världsledande kreativ kraft i det absoluta toppskiktet som influerar den globala modebilden med ett unikt uttryck. Det är sinnligt, kvinnligt och besjälat. Årets hederspristagare är modefotografen Camilla Åkrans.”

Annons

Läs intervju med Camilla här >

Årets hederspris: Camilla Åkrans

 

Årets designer: Carin Rodebjer

Motivering: ”Det är kreativt, inbjudande och uttrycksfullt. Hon har skapat ett makalöst modeuniversum som inspirerar till en lika stilsäker vardag som fest. Alltid med samma imponerande värme och tydliga vision. Samtidsmode när det är som bäst! Årets Designer är Carin Rodebjer.”

Läs intervju med Carin här >

Årets designer: Carin Rodebjer

 

Annons

Årets accessoardesigner: Maria Nilsdotter

Motivering: ”Sagoskimmer, hantverkspassion och kreativ briljans. En fängslande fantasivärld fylld av myter, magi och mästerliga detaljer. Nyskapande smyckeskonst på hög nivå! Årets Accessoardesigner är smyckesdesignern Maria Nilsdotter.”

Läs intervju med Maria här >

Årets accessoardesigner: Maria Nilsdotter

 

Årets blickfång: Selam Fessahaye

Motivering: ”Supertalangen som rör sig obehindrat mellan olika kreativa världar. Stylisten som bestämt sig för att bli designer. Hela artistsveriges favoritkreatör! Det är färgstarkt och explosivt. Årets Blickfång är Selam Fessahaye.”

Annons

Läs intervju med Selam här >

Årets blickfång: Selam Fessahaye

 

Årets stylist: Elin Svahn

Motivering: ”Kompromisslös perfektion! En internationell stjärna med stilsäker blick och imponerande driv. Hon tolkar modehusens kreativa vision på catwalken i Paris och stylar säsongens look i inflytelserika magasin med lika säker hand. Ett av modevärldens absoluta toppnamn! Årets stylist är Elin Svahn.”

Läs intervju med Elin här >

Årets stylist: Elin Svahn

 

Annons

Årets fotograf: Frida Marklund

Motivering: ”Det är lekfullt och spontant med hög energinivå i bilden! Hon ser modellen och lyfter modekänslan med stark närvaro och ett uttryck som utmärks av en personlig touch. Årets Fotograf är Frida Marklund”.

Läs intervju med Frida här >

Årets fotograf: Frida Marklund

 

Årets makeup-artist: Karin Westerlund

Motivering: ”Färgstarkt, kraftfull och experimentellt. En kreatör som lagt modevärlden för sina fötter med en estetik som utmanar konventionerna och pushar gränserna. Årets Makeup-artist är Karin Westerlund.”

Annons

Läs intervju med Karin här >

Årets makeup-artist: Karin Westerlund

 

Årets modell: Sara Eirud

Motivering: ”Från etablerad till supernova på en enda catwalksäsong. Från New York och London till Milano och Paris. En kometkarriär utan like! Årets Modell är Sara Eirud.”

Läs intervju med Sara här >

Årets modell: Sara Eirud

 

Annons

Årets bäst klädda man: Jacob Mühlrad

Motivering: ”Klassiskt skolad med en osviklig känsla för det nutida. Musikvärldens älskling komponerar sin personliga stil med samma klassiska elegans och genialiska modernitet som sina musikaliska verk. Årets bäst klädda man är kompositören Jacob Mühlrad.”

Läs intervju med Jacob här >

Årets bäst klädda man: Jacob Mühlrad

 

Årets influencer: Elsa Billgren

Motivering: ”Hyllad vintagefantast, självutnämnd livsnjutare och älskad programledare. En öppen, varm och generös veteran med sprudlande energi och en personlig stil som aldrig upphör att inspirera. Grattis till tio framgångsrika år! Årets influencer är Elsa Billgren.”

Annons

Läs intervju med Elsa här >

Årets influencer: Elsa Billgren

 

Årets look: Linnea Henriksson

Motivering: ”Färg, form och mix! En folkkär artist med underbar känsla för stil som inte räds att ta ut svängarna och testa nya färgstarka grepp i kläder, hår och makeup – vare sig av eller på scenen. Vinnare av Årets look i samarbete med L’Orèal Paris är Linnea Henriksson.

 Läs intervju med Linnea här >

Årets look: Linnea Henriksson

 

Annons

H&M & ELLE’s nykomlingsstipendium: Rave Review

Motivering: ”Blommiga lakan, spetsgardiner och rutiga filtar. Den här duon kan konsten att omvandla gammalt till nytt och åtråvärt. Med unik design och ett nyskapande arbete kombinerar de remake och upcycling med hög modegrad på ett sätt vi aldrig sett förut. Årets vinnare av H&M’s och Elle’s nykomlingsstipendium är Rave Review.”

Läs intervju med Rave Review här >

H&M & ELLE’s nykomlingsstipendium: Rave Review

 

H&M & ELLE Consious award: Remake

Motivering: ”Lokaltillverkat, tidlöst och hållbart! kvällens vinnare arbetar målmedvetet och metodiskt med att omvandla avlagda plagg till nya, attraktiva kreationer. Ett unikt mode som är inkluderande och som tar ett stort socialt ansvar. Hållbarhetsarbete med passion för både mode och människor! Årets vinnare av H&M & ELLE Conscious Award är Remake.

Annons

Läs intervju med Remake här >

H&M & ELLE Consious award: Remake

Foto: Frank Nordenberg/ Saga Wendotte/Studio Emma Svensson

Läs mer:

Kakans 5 (supersnygga!) ombyten på ELLE-galan

Röda mattan på ELLE-galan 2019 – se alla bilder här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons