Här är alla vinnare på ELLE-galan 2018

19 jan, 2018 
AvSofia Börjesson
Efva Attling fick årets hederspris och Alice Bah Kuhnke är Årets bäst klädda kvinna. Här är alla vinnare på ELLE-galan 2018!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE-galan utgör startskottet för såväl galaåret som Stockholm Fashion Week, och förutom att blicka tillbaka på det gångna modeåret korades även årets stolta vinnare. Här är dem!

Årets blickfång: Fredrik Robertsson

Motivering: ”Färgstark, originell och alltid lika maxad. Fotografernas favorit kan konsten att klä upp sig för tillfället. Ingen äger röda mattan med samma självklara, excentriska extravagans! Årets blickfång är Fredrik Robertsson.”

Läs intervjun med vinnaren här!

H&M & ELLE Conscious Award: Sabina and friends

Motivering: ”När planeten har fått nog gäller det att tänka nytt. Den här visionära duon ser till att vi kan njuta av det senaste från catwalken, med gott samvete. Att hyra istället för att köpa – ett nytt sätt att uppdatera garderoben som gynnar både plånboken och miljön. Årets vinnare av H&M & ELLE Conscious Award är Sabina and friends.”

Läs intervjun med vinnaren här!

Annons

Årets bäst klädda man: Ardalan Shekarabi

Motivering: ”Ledigt men stilsäkert, alltid med en tvist. En urban mjukis vars kläder utstrålar en vänlig tillgänglighet som speglar hans ämbete – och som aldrig räds en färgstark fluga. Årets bäst klädda man är Ardalan Shekarabi.”

Läs intervjun med vinnaren här!

Årets influencer: Margaux Dietz

Motivering: ”Hon skapade inte bara ett av 2017 års mest sedda videoklipp, hennes avväpnande öppenhet, varma charm och inspirerande vardagsstil har fått oss att sitta som klistrade framför samtliga sociala kanaler. Äkta, rolig, alltid med glimten i ögat – hon är bästisen vi alla önskar oss. Årets influencer är Margaux Dietz.”

Läs intervjun med vinnaren här!

Årets makeupartist: Josefina Zarmén

Motivering: ”Från fräscht glow till glittrande färgblock. Oavsett stil har hennes experimentella estetik en glammig punkighet som ligger helt rätt i tiden. En blivande stjärna som skapar looken vi alla vill ha. Årets makeupartist är Josefina Zarmén.”

Annons

Läs intervjun med vinnaren här!

H&Ms & ELLEs nykomlingsstipendium: Emelie Janrell

Motivering: ”En mäktig kombination av glammig sexighet och skräddad kvinnlighet där hantverket och det handgjorda står i centrum med utsökta broderier och skickligt utförd tillskärning. Mode som hyllar den kvinnliga kroppen och gör bäraren stark, oövervinnerlig – en feministisk power designer som vinner på knockout. Vinnaren av H&M & ELLEs nykomlingsstipendium är Emelie Janrell.”

Läs intervjun med vinnaren här!

Årets bäst klädda kvinna: Alice Bah Kuhnke

Motivering: Från skolbesök till Nobelbanketten … Trots ett hektiskt schema besitter hon en osviklig stilkänsla som utstrålar självsäkerhet, oavsett sammanhang. Att använda kläder som kommunikationsmedel är helt naturligt för denna vågade modefantast, som gärna lyfter svensk design. Årets bäst klädda kvinna är Alice Bah Kuhnke.

Läs intervjun med vinnaren här!

Annons

Klicka på pilen för att se fler vinnare!

Årets accessoardesigner: Baumgarten Di Marco

Motivering: ”Glimrande idéer och nyskapande design. En medveten duo med känsla för återvunnen elegans som skapar små, åtråvärda underverk av andras spillmaterial. Årets accessoardesigner är Baumgarten Di Marco.”

Läs intervjun med vinnaren här!

Årets look i samarbete med L’Oréal Paris: Thomas Sekelius

Motivering: ”Tester, tutorials och contouring deluxe. En youtuber som med avväpnande humor, helhjärtad passion och aldrig sinande nyfikenhet vidgat beautyvärlden och fått en hel generation att våga prova en ny look. More is more! Vinnaren av läsarnas pris Årets look i samarbete med L’Oréal Paris är Thomas Sekelius.”

Läs intervjun med vinnaren här!

Årets designer: Frida Bard för HOPE

Motivering: Ny energi och nya, gränsöverskridande visioner! Med lätt och säker hand har hon på kort tid revitaliserat ett signaturstarkt svenskt varumärke och lyft det till oanade höjder – samtidigt som hon utmanat konventionerna och vidgat våra shoppingvyer. Årets designer är Frida Bard för Hope.

Annons

Läs intervjun med vinnaren här!

Årets stylist i samarbete med Synsam: Lisa Lindqwister

Motivering: ”Stylingkonstens mästare imponerar säsong efter säsong med en osviklig fingertoppskänsla för samtida uttryck, trender och silhuetter. Hon ligger alltid steget före med looken vi inte visste att vi ville ha! Årets stylist är Lisa Lindqwister.”

Läs intervjun med vinnaren här!

Årets modell: Oumie Jammeh

Motivering: ”Hon gick från noll till hundra – och ungefär lika många kilometer på catwalken – på bara en säsong. Med sin magnetiska utstrålning och smittande energi har hon redan fått hela den internationella modevärlden på fall. Nu rör hon sig med en dansares självklarhet mot stjärnorna. Årets modell är Oumie Jammeh.”

Läs intervjun med vinnaren här!

Årets fotograf: Elisabeth Toll

Motivering: ”Sensuellt, kvinnligt och bedövande vackert. En enastående kolorist med sällsynt förmåga att skapa magisk stämning både framför och bakom kameran. Hennes episka bilder berättar alltid det lilla extra och besitter en tidlöshet som skriver historia. Årets fotograf är Elisabeth Toll.”

Annons

Läs intervjun med vinnaren här!

Årets hederspris: Efva Attling

Motivering: En dynamisk multikreatör utan like vars stilsäkra design förgyller livets viktigaste stunder. Hon har skapat ett helt kreativt universum präglat av kärlek, passion och positiva budskap. Samtidigt som hon placerat svensk smyckesdesign på den internationella kartan. Årets hederspristagare är Efva Attling.

Läs intervjun med vinnaren här!

Läs mer:

Se alla bilder på Hopes visning från ELLE–galan 2018

Emilie Janrells stjärnspäckade visning på ELLE–galan 2018

Beautylooken som regerade på ELLE–galan 2018: De röda läpparna

Annons