Ali Pirzadeh: "Att jobba med hår är som att skulptera"

17 jan, 2017 
AvSophia Genitz
Årets hårstylist blev Ali Pirzadeh som tilldelas priset för andra gången. Han kunde tyvärr inte vara på plats på galan men vi fick tag på honom på jobb i LA för en intervju.
Annons

Motiveringen lyder:

Kreativitet och teknik i perfekt harmoni! En världsstjärna med stenkoll på lockarna och en imponerande känsla för helheten. Alltid i framkant, alltid fylld av positiv energi och alltid med nya inspirerande idéer.

Grattis! Hur känns det att vara årets hårstylist igen? (Ali vann även 2012.) 

– Det känns helt underbart! Jag är så tacksam att jag fortfarande har en plats på den svenska marknaden där jag vuxit och startat min karriär så det betyder oerhört mycket att få detta pris.

Varför är du inte med oss och tar emot priset och firar på årets fest?

– Jag önskar att jag kunde vara där men är just nu i LA och jobbar. Det är för att vara ärlig inte så exotiskt som det låter – det slutar ju inte att regna här!

Hur firar du ditt pris?

– Jag står på set och jobbar men det ska absolut firas efteråt med en trevlig middag och härligt umgänge.

Varför är det så roligt att arbeta med hår?

– För är att det är som att skulptera. Hår gör så mycket för en bild och kan hjälpa och höja en känsla som ska förmedlas. Bara ett strå liggandes på annorlunda vis kan avgöra vilken bild som blir vald! När jag tittar på en bild så ser jag alltid på form och inte bara hår, jag tänker alltid på hela bilden och det är så viktigt att förstå att det är hela teamet som gör den perfekta bilden, det handlar om dialog med fotograf, hår, make, stylist och modell. Det är det jag älskar mest med mitt jobb, att skapa något tillsammans med andra…

Annons

Vem har finaste stjärnhåret just nu?

– Jag älskar Léa Seydoux hår. Det är hennes textur och det fria sättet hon bär det på. Så franskt!

Hur ska jag styla mitt hår så det känns helt rätt på ELLE galan?

– För att vara ärlig så är mitt tips att inte styla! Eller styla dagen innan och sedan sova på det. Jag älskar hur alla klär upp sig på ELLE galan och det tycker jag alltid blir så snyggt i kombination med ett mer inlevt hår som antingen är nersläppt eller bara tvistat upp slarvigt. Gärna i kombination med ett mer framhävt öga eller läppar!

Vad är ditt bästa ELLE galanminne?

– Att vinna förstås! Men också alla fantastiska visningar som har planerats under åren. Har faktiskt aldrig varit på galan utan att jobba backstage.

Berätta om något extra minnesvärt jobb du stylat för ELLE (svenska el utländska)

– Ett av de första jobben jag gjorde för svenska ELLE var med Robert Rydberg och fotograf Carl Bengtsson och makeupartisten Anya de Tobon. Det var en ”denim couture shoot” med en massa helt fantastiska klänningar som Robert magiskt trollade fram helt i denim och jag fick leka runt med massor av former och löshår. Och just att vara med och få tillåtelse och en plats att få utlopp för ens kreativitet var helt magiskt.

Annons

Nämn en hårprodukt vi alla måste ha 2017.

– Vårdande oljor som argan eller mandelolja.

Hur får jag partylooken att hålla en hel galakväll?

– Ha kul. Så ser du fab ut hela kvällen. Have fun!

Foto Sten Link

Annons