5 frågor till galans event manager

13 december, 2010

Stina Samolov kallas internt för galageneral – på visitkortet står det däremot event manager. Det innebär att hon ansvarar för att det blir en ELLE-gala i år också. Hennes, och alla andras arbete med galan, kan du följa i GALABLOGGEN som gör comeback efter förra årets succé. Vi jagade i kapp Stina mitt emellan två möten och ställde några frågor:

Några förändringar sedan sist?

– ELLE-galabloggen är sig ganska så lik – det blir diverse minnen från tidigare galor i form av härliga bilder, hemlisar och sneakpeeks på saker som gäller årets gala.

Hur lyder det typiska galabloggsinlägget?

– ”I dag ringde Lady Gaga och bönade och bad om att få komma på svenska ELLE-galan. Jag sa ja. Hon är ju trots allt rätt stylish. ”Närå … det typiska blogginlägget är nog en tävling med vinster från någon av ELLE-galans sponsorer. Eller en ”dagens bild” på något galarelaterat.

Drömrubriken på ett inlägg?

– ”Madonna och Victoria Bernadotte gästar ELLE-galan 2011!” Eller: ”Svenska ELLE-galan – vald till världens bästa event!” Det sista är faktiskt nästan sant. I ELLE-världen så är vår gala omtalad som den bästa av alla ELLE-länders galor. Det gör en ju lite extra glad. Jag har varit på en hel del galor runt om i världen, till exempel i Moskva där det var oerhört bombastiskt i jämförelse med den i London – där var det många celebs men ganska oglammigt.

Vad kommer vi absolut inte att få läsa om?

– Ni kommer att få läsa extremt lite om gruvarbetare och världsfreden. Även om det är ämnen som egentligen intresserar mig så kommer jag mer att fokusera på livets glamorösa sidor. Som god champagne och vackra kläder.

Slutligen: avslöja din egen största gala-hemlighet genom alla tider.

– Oj, jag har så många … Ett minnesvärt och otippat ögonblick var när en flickvän till en världskänd svensk regissör stod och gormade åt mig ”Men hallå, vet du inte vem jag är tillsammans meeeeed!!?? Ge mig en sittplats!! Nuuu! Är du helt dum i huvudet, eller? Nu, sa jag! Annars blir det inte roligt för dig eller för ELLE!” när hon kom in 20 minuter för sent, kamerorna redan hade börjat rulla och alla sittplatser var upptagna. Då kan man ju inte svara annat än: ”Jo, jag vet vem du är tillsammans med”, le trevligt och gå vidare.

ELLE-galan äger rum på Grand Hôtel den 14 januari 2011.

av LISA ARNELL