Ulrika Randel: "Jag tror på en 70-talskänsla under 2016"

Ulrika Randel: "Jag tror på en 70-talskänsla under 2016"

28 december, 2015

I dag får vi stifta närmare bekantskap med Ulrika Randel som driver inredningsbloggen Seventeendoors. Hon är nämligen en av finalisterna i Årets inredningsbloggare – priset som delas ut i samarbete med IKEA ELLE Decoration Swedish Design Awards 2016. Här delar hon med sig av sina bästa inredningstips och tankar om nästa års största inredningstrender.

Namn: Ulrika Randel
Ålder: 42
Bor: I Stockholm i våningen med 17 dörrar
Yrke: Entreprenör inom sociala medier/skribent
Blogg: www.seventeendoors.com

Varifrån hämtar du inspirationen till din blogg?
Här svarar jag som de flesta andra, nämligen överallt. Men framför allt från resor; butik- och restauranginredningar och inte minst är naturen en stor inspirationskälla för mig.

Hur skulle du beskriva din och din bloggs stil?
Jag älskar den skandinaviska estetiken i kombination med bohemiska inslag. Sober men ändå personlig. I mixen där någonstans hittar ni min stil. Min blogg tilltalar nog många därför att den är ganska varierad. Jag rör mig lite fram och tillbaka mellan olika stilar, då min egen stil ligger mitt emellan.

Vad har du själv för bloggfavorit och varför gillar du just hen?
Amelia Widell tycker jag är den kompletta bloggaren då hon är både en begåvad inredningsstylist och fotograf. Dessutom är hon ursnygg och har en skön personlig stil som inspirerar. Hennes sätt att kombinera småbarnslivet och entreprenörskapet gör henne till en förebild för mig personligen också. Dessutom följer jag de flera av finalisterna i Årets inredningsbloggare. Jag är stolt över att ingå i det här gänget.

Vilket är ditt bästa inredningstips?
Det gamla slitna uttrycker ”låt inredning ta tid”. Det känns lätt forcerat om man inreder ett helt hem enligt en gällande trend, och dessutom blir då hela hemmet daterat samtidigt vid en senare tidpunkt. Däremot inte sagt att man ska skjuta upp nödvändiga renoveringar. Jag har själv Sveriges fulaste hall, då det är för bökigt att ta tag i det projektet eftersom vi då skulle behöva flytta ut. Jag önskar att vi hade tagit tag i det för fem år sedan. Men nästa semester, då…

Vilken tror du blir den största inredningstrenden 2016?
Jag tror mycket på en ny 70-tals känsla som skapas med hjälp av mattor; gärna mönstrade och äntligen börjar mattorna få rejäla mått i de svenska hemmen. Jag tycker att både svenska Linum och Layered går i bräschen inom den här stilriktningen. Dessutom tror jag att vi också kommer att se ännu mer mönstrade golv inom de närmaste åren.

Läs också:
Rösta på din favoritblogg – och vinn galabiljetter!
Jannice Wistrand/Add Simplicity: ”Inredning i balans är viktigt för mig”
Pella Hedeby/Stilinspiration: ”Jag inspireras av enkla, avskalade inredningar”
Hanna Wessman/Hannasroom: ”Jag tror på en motreaktion i trenderna nästa år”
Frida Ramstedt/Trendenser: ”Många glömmer bort det mest basala inom inredning”
Maria Soxbo/Husligheter: ”Miljötänket inom inredning blir allt viktigare”
Daniella Witte: ”Nästa år stylar vi perfekt operfekt!”
Daniella Danssona/Nya Hemmet: ”Så förnyar jag hemmet flera gånger i månaden”
Ulrika Randel/Seventeendoors: ”Jag tror på en 1970-talskänsla under 2016”
Johanna Bradford: ”Jag får rysningar av ordet trend”
Josefin Hååg/20 kvadrat: ”Det unika blir allt viktigare”