Trendenser: "Hon är min största förebild"

Trendenser: "Hon är min största förebild"

09 december, 2015

Vi har mött Jannice Wistrand med bloggen Add Simplicity, Pella Hedeby med bloggen StiliInspiration och Hanna Wessman med hannasroom.com – alla finalister i Årets inredningsbloggare, ett pris som delas ut i samarbete med IKEAELLE Decoration Swedish Design Awards 2016. Nu har turen kommit till finalisten Frida Ramstedt med bloggen Trendenser. Här berättar hon om sin passion för inredning och hållbar design – och delar med sig av sitt bästa inredningstips.

 
Foto: Alice Jonsson

Namn: Frida Ramstedt
Ålder: 36
Familj: Gift och har en son på 2,5 år
Yrke: Inredningsbloggar på heltid
Blogg: trendenser.se 

Varifrån hämtar du inspirationen till din blogg?
Överallt. Jag brukar säga att jag inte har något ”9-5 jobb”, utan en ”24-timmar om dygnet passion”. Inspirationen brukar komma vid de mest oväntade tillfällen så det gäller att ha ett öppet sinne och inte se bloggandet som ett ”arbete” man bara gör under ett visst antal timmar per dag. Jag har tentaklerna utfällda hela tiden och får mycket intryck på mässor, resor, restaurangbesök som jag gör under arbetstid men också när jag läser tidningar, tittar på film eller snackar med kompisar privat.  

Hur skulle du beskriva din och din bloggs stil?
Jag gillar skandinavisk design och inredning som håller över tid, både ur ett kvalitets- och formperspektiv och jag skriver om inspiration, nyheter och trender i vår bransch ur det perspektivet. Jag är absolut inte någon vän av överkonsumtion och slit-och-släng utan försöker peppa mina läsare att tänka igenom sina köp. Min tanke med att skriva om trender OCH tendenser är inte att vi slaviskt ska följa alla trender som pågår – men jag är övertygad om att det är bra att hålla sig uppdaterad om vad som gäller och vilka strömningar som pågår just nu för att man ska kunna fatta välgrundade och vettiga köpbeslut och ibland kanske välja bort de värsta modeflugorna eller tillfälliga förälskelserna just på grund av att man kan identifiera att de nog är just det.

Vad har du själv för bloggfavorit och varför gillar du just hen?
Jag har sagt det förr och jag säger det gärna igen, min stora ”bloggförebild” är Sofi Fahrman. Hon är visserligen modebloggare och skriver om en helt annan bransch än jag gör, men sättet hon gör det på inspirerar mig otroligt mycket. Det är få bloggare som är så proffsiga och leveranssäkra som henne. Och jag gillar människor som verkligen går till 110% för det de gör, som vågar stå för att de satsar högt och som vill något med det de gör. Sånt peppar mig. 

Vilket är ditt bästa inredningstips?
Många som är inredningsintresserade idag glömmer bort det mest basala grunderna för att skapa hemkänsla och går mer på varumärke än på trivesl. Det är inget fel i att gilla dyra designprylar eller att vurma för gamla vintageprylar men om vi bara satsar på en enda linje rakt igenom blir det sällan lyckat. Det är mixen och balansen som skapar helheten, som i allt egentligen. Som i matlagning, mode… osv

Vilken tror du blir den största inredningstrenden 2016?
Medvetenheten om alla konstiga ämnen och miljögifter som finns i våra hem, det är en trend som spänner över alla stilar oavsett om man gillar Art deco eller grafiskt eller eklektisk inredning. Ingen vill väl sitta och fredagsmysa på en soffa av kallskum som emitterar kemikalier eller laga mat med redskap av mjukplast eller låta barnen leka på mattor som kan vara allergiframkallande. Vi är vansinnigt medvetna om vikten av ekologiska livsmedel men väldigt okunniga om vad våra sängar innehåller – ändå spenderar vi förhoppningsvis åtta timmar i dem varje natt…. Vetskapen om detta och kraven på leverantörerna kommer bli större nästa år. 

Läs också:
Rösta på din favoritblogg – och vinn galabiljetter!
Jannice Wistrand/Add Simplicity: ”Inredning i balans är viktigt för mig”
Pella Hedeby/Stilinspiration: ”Jag inspireras av enkla, avskalade inredningar”
Hanna Wessman/Hannasroom: ”Jag tror på en motreaktion i trenderna nästa år”
Frida Ramstedt/Trendenser: ”Många glömmer bort det mest basala inom inredning”
Maria Soxbo/Husligheter: ”Miljötänket inom inredning blir allt viktigare”
Daniella Witte: ”Nästa år stylar vi perfekt operfekt!”
Daniella Danssona/Nya Hemmet: ”Så förnyar jag hemmet flera gånger i månaden”
Ulrika Randel/Seventeendoors: ”Jag tror på en 1970-talskänsla under 2016”
Johanna Bradford: ”Jag får rysningar av ordet trend”
Josefin Hååg/20 kvadrat: ”Det unika blir allt viktigare”