Trendenser är Årets inredningsbloggare!

08 feb, 2016 
AvSara Ångström Burling
När ELLE Decorations läsare fick rösta fram sin favoritbloggare föll valet på en av pionjärerna i genren: Frida Ramstedt och hennes tioårsjubilerande Trendenser.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Frida Ramstedt har varit intresserad av inredning och design så länge hon kan minnas – som liten följde hon gärna med sin mamma och mormor och tittade i butiker.

– Jag älskar välgjorda möbler och skandinavisk design. Min mormor hade inte mycket pengar, men de saker hon köpte valdes med omsorg och håller än idag, säger Frida.

Frida Ramstedt på ELLE Decoration Design Awards 2016. Foto: Studio Emma Svensson
Frida Ramstedt på ELLE Decoration Design Awards 2016. Foto: Studio Emma Svensson

När hon började studera ekonomi låg hela tiden inredningsintresset där och bubblade vid sidan om och år 2005 startade hon bloggen som så småningom skulle bli Trendenser i sitt nio kvadratmeter stora studentrum.

– Bloggandet är en uttryckform som passar mig: jag får skriva, ta bilder och styla. I bloggen får jag utlopp för alla sidor hos mig själv.

Annons

2011 tog Frida steget att låta hobbyprojektet bli ett arbete när hon sade upp sig för att satsa på Trendenser på heltid. Fem år senare omsätter företaget fyra miljoner kronor och Frida Ramstedt är en välkänd profil i inredningsvärlden. Hon har ofta profilerat sig genom att ta ställning mot designkopior och slit och släng.

– Som alla som når ut till många människor har jag ansvar för att visa vad jag står för. Jag vill inte heja på hetskonsumtionen. För mig är det viktigt att vara påläst om vad som händer, men jag behöver inte springa på alla trender.

I början av januari lade Frida ut tre nyårslöften till läsarna för att visa vart Trendenser är på väg: ”att inspirera till mer hållbara val i hemmet”; ”att sprida mer kunskap” och ”att ta sjumilakliv mot framtiden”. Hon känner att vi ofta glömmer bort hur vi skapar hemtrevlighet i våra hem i en tid när många har råd att ändra inredning och köpa nya möbler utan att behöva spara ihop till dem först.

Annons

– Många stirrar sig blinda på design och prylar och glömmer det mest basala, hur man ska sätta ihop sakerna på ett hemtrevligt sätt. Jag känner att jag sitter på en massa knep och tips som jag glömmer att dela med mig av.

Men den som tror att det innebär att Frida nu kommer att visa fler bilder från sitt eget hem kommer att bli besviken. Hon betonar att det ju inte bara är hennes hem, utan även hennes mans och barns hem.

– Sen vill jag inte att Trendenser bara ska spegla min egen personliga smak och stil, utan vara bredare än så.

Frida Ramstedt har röstats fram som Årets inredningsbloggare 2016 av ELLE Decorations läsare. Priset delas ut i samarbete med IKEA.

Läs också:
Här är alla vinnare på ELLE Decoration Swedish Design Awards 2016!
Note Design studio är Årets designer
Emma von Brömssen är Årets stjärnskott

Annons