Så gick det för förra årets stjärnskott

Galan för årets viktigaste designris – ELLE Decoration Swedish Design Awards – närmar sig med stormsteg. Ett av de mest uppmärksammade priserna är "Årets stjärnskott". Så här har det gått för förra årets vinnare.
25 januari, 2016

Hej Afteroom, Chen-Yen Wei  &  Hung-Ming Chen – Årets Stjärnskott 2015. Hur reagerade ni när fick priset för Årets Stjärnskott?

– När vi blev uppringda och fick veta att vi fått priset blev vi mycket förvånade och uppspelta. Vi vet ju hur tävlingsinriktad designindustrin i Sverige är så vi är både djupt tacksamma och ödmjuka inför att ELLE Decoration valde oss.

Det är snart ett år sen ni vann. Har priset ändrat något för er?
– Priset har lyst upp vår värld. I och med priset har vi nått ut till fler och vårt arbete har fått mer uppmärksamhet. Och som en dominoeffekt har konceptet Afteroom blivit mer känt och fått fina reaktioner på designmarknaden.

Några nya projekt ni kan avslöja för oss?
– Vi har fortsatt att utveckla delar för vår Afterroom stol och vi har även gjort några hemaccessoarer för Menu. Och vi har några internationella projekt på gång tillsammans med riktigt prestigefulla företag i Tyskland och Italien. Alla projekt tar ju lång tid, från idékläckning till färdig produkt. Men inom en snar framtid kan vi berätta mer!