Josefin Hååg: "Det unika blir allt viktigare"

01 jan, 2016 
AvSara Ångström Burling
Annons

Nu har det blivit dags att lära känna inredningsstylisten Josefin Hååg lite bättre! Josefin driver bloggen 20 kvadrat och är en av de nominerade till Årets inredningsbloggare – priset som delas ut i samarbete med IKEA ELLE Decoration Swedish Design Awards 2016. Här delar hon med sig av sina bästa inredningstips och tankar om nästa års största inredningstrender.

josefin_haag_ny

Namn: Josefin Hååg
Ålder: 30 år
Familj: Gift med Emma
Yrke: Inredningsstylist
Blogg: 20kvadrat.residencemagazine.se

Varifrån hämtar du inspirationen till din blogg?
Alla fina bloggar jag läser, inrednings- och modemagasin. Men jag hämtar också väldigt mycket inspiration från hotell och restaurangbesök, resor och naturen! 

Annons

Hur skulle du beskriva din och din bloggs stil?
Jag har nog en ganska enkel stil med naturliga färger och material, jag letar alltid efter unika objekt och gillar verkligen mixen av modernt och vintage. Mode är en stor inspirationskälla och jag vill gärna att det ska finnas lite attityd och karaktär i mitt hem och på min blogg, det får inte bli för gulligt. Jag tycker mycket om naturen och tar gärna in den i inredningen på olika sätt. Jag älskar verkligen naturliga material och texturer av olika slag. Jag är en riktig materialnörd!  

Vad har du själv för bloggfavorit och varför gillar du just hen?
Det känns omöjlig att välja endast en favorit, men flera av mina favoritbloggare är härligt nog nominerade tillsammans med mig! Jag gillar bloggar som har en skön mix mellan personligt och inspiration!

Vilket är ditt bästa inredningstips?
Att våga lita på sin magkänsla och omge sig med saker man verkligen tycker om. Att inte oroa sig för mycket om det ena passar ihop med det andra utan istället sätta sin personliga prägel genom att blanda. En bra grund som känns genomgående harmonisk är enklare att jobba med. Välj kulörer som harmoniserar med varandra –  och värt att tänka på är att man också kan måla tak, element och snickerier, och inte bara väggarna. Sedan tycker jag att man inte får glömma bort vikten av material, olika texturer och det taktila värdet i ett hem. Naturligt vackra material som linne, skinn, trä, sten, glas, keramik etcetera åldras vackert och skapa en fin känsla tillsammans. Gruppera småsaker och tavlor så känns det inte lika plottrigt. Och låt det ta tid att forma ett hem, att känna in och känna efter vad som känns rätt för just dig.

Annons

Vilken tror du blir den största inredningstrenden 2016?
Jag tror att vi kommer sträva mot att skapa ännu mer personliga hem. De unika detaljerna och objekten blir viktigare, också valet av naturliga material och långsiktiga lösningar och tankar på naturen tror jag blir fortsatt viktigare.  Jag tror också att vi kommer fortsätta att se mer av mörka och naturnära kulörer på väggarna. Det grafiska svart/vita som hållit i sig ett tag kommer nog helt att få ge vika för en annan mjukare färgskala.

Annons