Johanna Bradford: "Jag får rysningar av ordet trend"

29 dec, 2015 
AvSara Ångström Burling
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Presentationen av finalisterna i Årets inredningsbloggare – priset som delas ut i samarbete med IKEA på ELLE Decoration Swedish Design Awards 2016, fortsätter. Nu har turen kommit till Johanna Bradford – kanske mer känd som Tant Johanna. Här delar hon med sig av sina bästa inredningstips och tankar om nästa års största inredningstrender.

johanna_bradford

Namn: Johanna Bradford
Ålder:27år
Familj: Maken Adam och hunden Hjördis
Yrke: Inredningsbloggar på heltid, frilansar som stylist, PR-konsult samt driver Frukostfolket ihop med modebloggaren Hanna Stefansson

Varifrån hämtar du inspirationen till din blogg?
Från livet som pågår! För att driva en blogg på heltid som jag gör tror jag att det krävs ett speciellt öga och sinne för inspiration. Jag är en riktig känslomänniska och påverkas enormt av hur saker och ting är omkring mig, det gör att jag har väldigt lätt för att bli inspirerad men jag har också väldigt lätt för att tappa inspirationen helt om jag befinner mig i en miljö som inte känns härlig. Men så ser jag kanske något i den där ohärliga miljön som triggar igång inspirationen och vips så är den tillbaka. Jag älskar att träffa och läsa om människor som brinner för det de gör, det inspirerar mig massor. Andra säkra inspirationskällor är gamla hus, naturen, resor, att strosa omkring bland mina favoritställen i Göteborg, böcker, restaurangbesök, inredning- och livsstilsmagasin, filmer och andra bloggar.

Annons

Hur skulle du beskriva din och din bloggs stil?

Åh! Jag tycker att det är så svårt att sätta ord på sin egna stil, det är ju ”tant johanna-stilen”. Skämt åsido, om jag måste placera mig i ett fack skulle jag säga att den är genuin. Låter lite präktigt – jag vet! Men jag gillar naturmaterial, köper hellre gammalt än nytt, älskar kulörer som återfinns i naturen, värnar om byggnadsvård och har extremt svårt för trender och slit och släng.

Vad har du själv för bloggfavorit och varför gillar du just hen?
Jag läser massvis av bloggar och kan bli helt uppslukad av olika snygga tumblr-sidor. Jag läser faktiskt alla de andra nominerade bloggare men för att nämna några fler kikar jag dagligen in hos Hanna Stefansson, En lång blondin, Krickelin, Lotta Agaton, Karoline De La Concha, Amelia Widell, Hannas Room, Malin Persson, Living by W och så alla mina gamla kollegor som är kvar på Lovely Life förstås. Jag följer dessutom en hel del utländska bloggar, bland andra Le dans la och Mimi Thorisson.

Annons

Vilket är ditt bästa inredningstips?
Tänk inte efter för mycket. Omger du dig med saker du gillar lovar jag att det blir bra, för det är faktiskt det viktigaste. Att du trivs i ditt hem.

Har du svårt att veta vad du gillar och var du ska börja tycker jag att det är ett bra tips att samla ihop bilder på saker och miljöer som väcker ditt intresse lite extra. Efter ett tag kan man se ett mönster i de där bilderna och då är det lättare för dig att ”ringa in” vad det är du gillar.

Vilken tror du blir den största inredningstrenden 2016?
Jag är inte en god vän med ordet trend. Får faktiskt rysningar av det. Lite konstigt med tanke på vad jag valt att arbete med men det kanske är just därför jag gör det jag gör. Jag vill inspirera till ett liv bortom trender och köphets.

För mig är det viktigt att bygga ett liv och ett hem som känns hållbart och överlever trots rådande trender.

Men för att säga något smart här tror jag att vi kommer se mycket 70-talsinfluenser i form av brända toner, genuint hantverk och obehandlat trä.

Annons

Läs också:
Rösta på din favoritblogg – och vinn galabiljetter!
Jannice Wistrand/Add Simplicity: ”Inredning i balans är viktigt för mig”
Pella Hedeby/Stilinspiration: ”Jag inspireras av enkla, avskalade inredningar”
Hanna Wessman/Hannasroom: ”Jag tror på en motreaktion i trenderna nästa år”
Frida Ramstedt/Trendenser: ”Många glömmer bort det mest basala inom inredning”
Maria Soxbo/Husligheter: ”Miljötänket inom inredning blir allt viktigare”

Daniella Witte: ”Nästa år stylar vi perfekt operfekt!”
Daniella Danssona/Nya Hemmet: ”Så förnyar jag hemmet flera gånger i månaden”
Ulrika Randel/Seventeendoors: ”Jag tror på en 1970-talskänsla under 2016”
Johanna Bradford: ”Jag får rysningar av ordet trend”
Josefin Hååg/20 kvadrat: ”Det unika blir allt viktigare”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons