Pella Hedeby: "Inred med material som blir vackrare med åren"

Pella Hedeby: "Inred med material som blir vackrare med åren"

Pella Hedeby med bloggen STILInspiration är en av finalisterna i kategorin Årets inredningsbloggare vid 
ELLE Decoration Swedish Design Awards 2017. 
Priset delas ut i samarbete med IKEA.
22 december, 2016

Tack alla våra läsare och följare som nominerat

inredningsbloggare till ELLE Decoration Swedish Design Awards 2017. Bland alla namn har vi fått fram tio finalister som vi ställt tre frågor till.

Här är vad Pella Hedeby med bloggen STILInspiration svarade.

Pella Hedeby med bloggen STILInspiration.

Pella Hedeby med bloggen STILInspiration. Foto: Ragnar Omarsson

Vad utmärker

din blogg?

– Stilinspiration är min ventil där jag samlar mitt dagliga inspirationsflöde med inredningsdetaljer och härliga hem. I mina moodboards mixar jag gärna material, inredning och mode för att beskriva den känsla jag vill uppnå. Min stil är modern och enkelt avskalad och jag jobbar allra helst med naturmaterial och monokroma harmoniska färgskalor. Grått, vitt, beige och svarta kontraster återkommer i mina inredningar. Soft minimalism är en stilpreferens som jag ständigt återkommer till.

Vad är ditt bästa inredningstips?

– Inred med ett långsiktigt tänk, med naturmaterial som åldras med en värdig patina och som bara blir vackrare med åren. Färre men värre är ofta en gångbar devis. Utgå ifrån en enkel bas och addera strukturer, mjuka plädar, en fäll eller ett linnedraperi för att skapa en mjuk ombonad känsla. Sätt pricken över i-et i inredningen med konst. Ett fotografi eller en egenhändigt målad canvas i en matt kalkfärg kan bli blickfånget som förändrar rummet och sätter just din personlighet i fokus.

Vilken blir den största inredningstrenden 2017?

– Det trendigaste framöver blir att inte följa några ”trender”, att gå på magkänsla och inreda utifrån dig själv. Vara den som landat i sin stil och står fast vid den med hem som byggs långsiktigt över åren. Vi målar med de stora penseldragen. Golv, målade väggar och den platsbyggda inredningen, även kök och badrum blir allt viktigare. Ytor som slits med en vacker patina och kan leva länge. Hemmet ska vara omfamnade och inbjudande och en plats för återhämtning.

KLICKA HÄR för att rösta på Årets inredningsbloggare – och vinn galabiljetter!