Emelie från 34 kvadrat: "Satsa på flexibel inredning med dubbla funktioner"

Emelie från 34 kvadrat: "Satsa på flexibel inredning med dubbla funktioner"

Emelie Ekman med bloggen 34 kvadrat är en av finalisterna i kategorin Årets inredningsbloggare vid 
ELLE Decoration Swedish Design Awards 2017. 
Priset delas ut i samarbete med IKEA.
12 december, 2016

Tack alla våra läsare och följare som nominerat

inredningsbloggare till ELLE Decoration Swedish Design Awards 2017. Bland alla namn har vi fått fram tio finalister som vi ställt tre frågor till.

Här är vad Emelie Ekman med bloggen 34 kvadrat svarade.

Emelie Ekman med bloggen 34 kvadrat.

Emelie Ekman med bloggen 34 kvadrat.

Vad utmärker

din blogg?

– Jag startade 34kvadrat

när jag var student

och precis flyttat till min första lägenhet på just

34 kvadratmeter. I dag har jag en annan livssituation, men min filosofi är fortfarande att alla ska kunna skapa ett mysigt hem där de trivs, oavsett storlek på boende eller plånbok. Det är därför viktigt för mig att fortsätta att tipsa om prisvärd inredning och komma med compact living-tips, men samtidigt dela med mig av sådant jag inspireras av och drömmer om i inredningsväg.

Vad är ditt bästa inredningstips?

– Stressa inte fram beslut. Skapa istället en tydlig riktning och ett mål genom att samla bilder, material, färger och annat som du inspireras av i en mood board. Låt detta ta tid. Impulsköp blir nästan aldrig bra. Våga lita på din egen känsla i stället för att följa trender slaviskt. Kom ihåg att du inreder för dig och din familj, inte för ett snyggt instagramflöde eller för dina vänner på besök.

Vilken blir den största inredningstrenden 2017?

– Att spå i inredningstrender är jag inte skolad i och jag är heller inte särskilt bra på att följa dem. Själv har jag varit min ljusa, feminina stil med inslag av mässingdetaljer trogen trots att trendexperterna senaste tiden pekat i en helt annan riktning. Något jag ändå vill lyfta som jag tror och hoppas att vi kommer se mer av, och som dessutom rimmar bra med 34kvadra, är flexibel och mångfunktionell inredning. I bostadsbristens Stockholm och med stigande kvadratmeterpriser tvingas många bo kvar på få kvadrat. När boytan minskar ställs krav på smarta lösningar och möbler, gärna med dubbla funktioner.

KLICKA HÄR för att rösta på Årets inredningsbloggare – och ta chansen att vinna galabiljetter!