Årets inredningsbloggare: Add Simplicity!

06 feb, 2017 
Av
Jannice Wistrand vill hjälpa sina läsare att skapa harmoni i hemmet. Nu har ELLE Decorations läsare röstat fram henne som Årets inredningsbloggare 2017. Priset delas ut i samarbete med IKEA.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Harmoni och balans är ord som återkommer ofta när Jannice Wistrand pratar om sina tankar kring inredning och feng shui – den grundfilosofi som hon utgår ifrån i sitt arbete som inredare. Och det var när hon sökte efter just harmoni och balans i sitt eget liv som hon bestämde sig för att ägna sig helt och hållet åt sitt stora inredningsintresse.

Jannice Wistrand

– Jag fick en kronisk sjukdom som förändrade mitt liv. I stället för att vara sjukskriven ville jag hitta någonting som jag själv kunde råda över, berättar Jannice.

Feng shui-filosofin hade gett en aha-upplevelse redan långt tidigare, så valet att studera till feng shui-konsult var självklart, och hon valde även att utbilda sig till inredare. Nu tar hon inredningsuppdrag från både privatpersoner och företag och anlitas som föreläsare. Bloggen Add Simplicity ligger numera på Sköna Hems sajt.

Annons

– I dag utsätts vi för mer intryck än någonsin, något som stressar våra liv och hjärnor. Med feng shuins verktyg skapar du förutsättningar för ett harmoniskt hem, där välbefinnande står i fokus snarare än jakten på ett lyckat stilleben och likes.

Jannices handfasta inställning till inredning och feng shui har gett henne många trogna läsare och de populäraste inläggen på bloggen är när hon visar bilder från olika inredningar och tydligt förklarar varför de är lyckade utifrån feng shui-filosofins tankar om bland annat energier och flöden. För den som är nyfiken på feng shui och att skapa harmoni hemma har hon ett enkelt tips:

– Börja rensa – vi ägs ju av sakerna! Har du tänkt på att det finns ingenstans som folk är så nöjda som på soptippen.

inredningsbildjannice

Jannices 5 inredningstips för en hållbar

och harmonisk

inredning

• Tänk på flödet i rummen och

möblera inte enbart utefter väggarna.

• Omge dig med saker som du

verkligen tycker om. Spara till det du önskar dig i stället för att kompromissa

– det blir mer hållbart i längden.

• Jobba med kontraster för att

nå balans, som mörkt och ljust, matt och blankt, runt och kantigt …

• Inget skapar en sådan härlig energi

i ett hem som en vacker bukett

eller levande ljus.

• Glöm det perfekta boendet och

den perfekta tillvaron – det finns inte!

Släpp prestationstankarna

kring hemmet.

Läs Jannices inspirerande blogg Add Simplicity här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons