Helena Lyth: "Inred inte för snabbt"

12 dec, 2017 
AvLinnéa Ruiz Mutikainen
Nu är det bloggaren och pysselexperten Helena Lyths tur att bli presenterad när vi nu lär känna de 10 finalisterna i Årets inredningsbloggare 2018 lite närmare.
Annons

Hemmet ska kännas kreativt, inspirerande och levande. Pysselexperten och bloggaren Helena Lyth är en av tio finalister i Årets inredningsbloggare 2018.

Se en intervju med Helena Lyth nedan!

Årets inredningsbloggare 2018 – finalist 7: Helena Lyth
Årets inredningsbloggare 2018 – finalist 7: Helena Lyth

Varför är inredning viktigt för dig?

– Allt handlar om varför vi inreder våra hem, vilket är för att hitta sin egen oas och skapa en plats där vi är. Vi klär ju oss på ett visst sätt för att visa vilka vi är, men inredningen har samma funktion. Att skapa sitt personliga hem är det vi alla hoppas kunna göra.

Rum med körsbärsträ och naturfärgad sänggavel
I samband med att planlösningen på övervåningen ändrades så tog ett nytt sovrum form. En stor panelvägg byggdes i samma rutmönster som taket i hallen – en värmande detalj som speglar funkishuset.

Varför tror du att dina läsare följer dig och din blogg?

– Jag vill gärna att ett av mina ledord ska vara att bloggen är inspirerande. Det är oftast just det jag får höra att det är. Min blogg är väldigt säsongsdriven, jag kommer med tips som passar säsong. Men jag har inte heller speciellt dyra, krångliga, svåra saker utan jag tror att min blogg är ganska tillgänglig. Jag försöker vara mig själv trogen att det ska vara personligt och att det alltid är mitt eget.

Helkaklat badrum i grönt
När badrummet renoverades ville Helena och hennes partner framställa något i stil med resten av huset. Badrummet är halvkaklat i grönt kakel, svartvit rutigt klinkergolv, platsbyggt badkar och ljuvliga keramiksocklar på lamporna.

Vad inspireras du av just nu och varför?

– Hantverk. Jag inspireras mycket av kreativitet och design. Jag gillar känslan av att se på en produkt och förstå produktionen bakom. Det ska inte vara för massproducerat eller opersonligt.

Annons

Klicka HÄR för att komma till Helenas blogg och klicka HÄR för att rösta på Årets inredningsbloggare! Priset delas ut i samarbete med IKEA och vinnaren kommer att presenteras på ELLE Decoration Swedish Design Awards (EDSDA) den 5 februari 2018.

 

Alla intervjuer med övriga finalister i Årets inredningsbloggare 2018:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons
Innehåller annonslänkar