Helena Lyth: "Inred inte för snabbt"

Nu är det bloggaren och pysselexperten Helena Lyths tur att bli presenterad när vi nu lär känna de 10 finalisterna i Årets inredningsbloggare 2018 lite närmare.
12 december, 2017

Hemmet ska kännas kreativt, inspirerande och levande. Pysselexperten och bloggaren Helena Lyth är en av tio finalister i Årets inredningsbloggare 2018.

Se en intervju med Helena Lyth nedan!

Klicka här för att rösta på din favorit i Årets inredningsbloggare 2018!

Varför är inredning viktigt för dig?

– Allt handlar om varför vi inreder våra hem, vilket är för att hitta sin egen oas och skapa en plats där vi är. Vi klär ju oss på ett visst sätt för att visa vilka vi är, men inredningen har samma funktion. Att skapa sitt personliga hem är det vi alla hoppas kunna göra.

Rum med körsbärsträ och naturfärgad sänggavel

I samband med att planlösningen på övervåningen ändrades så tog ett nytt sovrum form. En stor panelvägg byggdes i samma rutmönster som taket i hallen – en värmande detalj som speglar funkishuset.

Varför tror du att dina läsare följer dig och din blogg?

– Jag vill gärna att ett av mina ledord ska vara att bloggen är inspirerande. Det är oftast just det jag får höra att det är. Min blogg är väldigt säsongsdriven, jag kommer med tips som passar säsong. Men jag har inte heller speciellt dyra, krångliga, svåra saker utan jag tror att min blogg är ganska tillgänglig. Jag försöker vara mig själv trogen att det ska vara personligt och att det alltid är mitt eget.

Helkaklat badrum i grönt

När badrummet renoverades ville Helena och hennes partner framställa något i stil med resten av huset. Badrummet är halvkaklat i grönt kakel, svartvit rutigt klinkergolv, platsbyggt badkar och ljuvliga keramiksocklar på lamporna.

Vad inspireras du av just nu och varför?

– Hantverk. Jag inspireras mycket av kreativitet och design. Jag gillar känslan av att se på en produkt och förstå produktionen bakom. Det ska inte vara för massproducerat eller opersonligt.

Klicka HÄR för att komma till Helenas blogg och klicka HÄR för att rösta på Årets inredningsbloggare! Priset delas ut i samarbete med IKEA och vinnaren kommer att presenteras på ELLE Decoration Swedish Design Awards (EDSDA) den 5 februari 2018.

 

Alla intervjuer med övriga finalister i Årets inredningsbloggare 2018:

Pella Hedeby: ”Jag startade min blogg för att hitta mitt eget uttryck”

Andrea Brodin: ”Våga vara personlig i din inredning”

Emelie Ekman: ”Skapa något utifrån dina förutsättningar”

Johanna Bradford: ”Tänk inte efter för mycket”

Jannice Wistrand: ”Påverka ditt välbefinnande med inredning”

Anette Gustafsson Greiff: ”Satsa på långsiktighet och utgå från en neutral bas”

Daniella Witte: ”Inredning ska kännas värdig”

Frida Ramstedt: ”Inspireras av andra för att hitta din stämma”

Maria Soxbo: ”Inred för dig – inte för andra”