Emilia de Porets designfavoriter

22 januari, 2014

EDP-EDDA

ELLE Decoration Design Awards närmar sig med stormsteg. Modeikonen Emilia de Poret är en av prisutdelarna på galan. Hon beskriver sin inredningsstil som ”Marie Antoinette on acid” och har gett upphov till färgen ”de Poret pink”. Läs vidare för fler inredningsfavoriter från den vågade stjärnan!

Hur känns det att vara en av prisutdelarna?

Jag är så glad över att vara tillfrågad och det känns givetvis som en stor ära!
EdP-webb

Du är ju känd för din spännande stil när det gäller mode – vad är din relation till inredning och design?

Jag tycker det är lika roligt att ta ut svängarna när det kommer till inredning av mitt hem som när det kommer till mode. För tre år sedan gick jag igenom mitt livs största inredningsprojekt hittills när min man och jag renoverade en sekelskiftesvåning från grunden. Jag var oerhört involverad i varje steg i processen och det var som öppna en dörr till en helt ny värld, nu vill jag bara ta tag i nästa projekt.
Be@rbricks

 

Hur ser det ut hemma hos dig?

Jag brukar säga att vårt hem är lite av ”Marie Antoinette on acid”. Vi har en mix av arvegods från min mans familj från 1700-talet, japanska [email protected] (ovan) och annat galet vi plockat med oss från resor. Vad jag kanske är mest stolt över är min gamla flygel som numera är målad i rosa. Lackeringsfirman ville först inte åta sig uppdraget men när de förstod att jag var seriös och ville ha en knallrosa flygel kunde de inte avstå. De fick till och med ta fram en helt ny färgnyans, så numera kan jag stoltsera med att jag är upphov till ”de Poret Pink”.
Neb-Bureau-No-Early-Birds
Har du  några svenska formfavoriter?

Jag är mycket förtjust i Clamp Lamp av Andreas Martin-Löf (nedan) samt och NEB bureau av Per Söderberg/No Early Birds (ovan).

ClampLamp

ELLE Decoration Design Awards går av stapeln den 3:e februari. Då byter vi även namn till ELLE Decoration! Här kan du tävla om biljetter till galan!