Emelie Ekman: "Skapa något utifrån dina förutsättningar"

06 dec, 2017 
Läs intervjun med Emelie Ekman här.
Presentationen av de 10 finalisterna i Årets inredningsbloggare 2018 är i full gång. Näst på tur står bloggaren och mångsysslaren Emelie Ekman.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Compact-living experten har påbörjat en helt ny resa – och lyssnar på sina egna råd när hon nu skyndar långsamt med inredningen i sin nya lägenhet. Mångsysslaren Emelie Ekman, med bloggen 34 kvadrat, är en av tio finalister i Årets inredningsbloggare 2018.

Se en intervju med Emelie Ekman nedan!

Årets inredningsbloggare 2018 – finalist 3: Emelie EkmanBrand logo
Årets inredningsbloggare 2018 – finalist 3: Emelie Ekman

Varför är inredning viktigt för dig?

– Dels för att det är ett stort intresse och samtidigt ett sätt för mig att vara kreativ. För mig känns det viktigt att hitta en bra balans mellan funktion och det visuella. Vi vill ha hem där vi trivs och omgiver oss med saker som vi tycker om. Men det är självklart viktigt att vardagen fungerar.

Matplatsen har en svårslagen utsikt över Djurgården och ända bort till DN-skrapan
Matplatsen har en svårslagen utsikt över Djurgården och ända bort till DN-skrapan. Just nu väntar Emelie och hennes sambo på leverans av fyra nya matsalsstolar – Gubi Beetle i stilren midnattsblå sammet med svarta ben.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– En klassisk feminin, lite romantisk stil. Ingen av mina följare har väl kunnat missa att jag drömmer om att få flytta till en sekelskifteslägenhet eller hus i framtiden. Men nu har jag flyttat ihop med min kille i en nyproduktion och han är väldigt minimalistisk och modern, så vi har fått kompromissa för att hitta en stil som passar båda två.

Hemmets myshörna och första rummet som blev färdigt efter flytten
Hemmets myshörna och första rummet som blev färdigt efter flytten. Den gråa sammetssoffan har Emelie själv designat för Sleepo.

Varför tror du att dina läsare följer dig och din blogg?

– Jag tror att jag fyllde ett hål i utbudet av bloggar när jag startade upp min blogg för fyra år sen. Jag var 20 år och pluggade, hade inte värsta budgeten och bodde inte i en villa. Jag fick en stark följarskara från början som lätt kunde känna igen sig i min situation och tror att det är ungefär samma personer som följer mig idag. De har fått följa min resa men samtidigt göra sin egen.

Hallen är en plats för vackra stilleben och en välkomnande känsla som smittar av sig i resten av lägenheten
Hallen är en plats för vackra stilleben och en välkomnande känsla som smittar av sig i resten av lägenheten. Spegeln ovanför får också hallen och hela lägenheten att kännas lite större.

Klicka HÄR för att komma till Emelies blogg och klicka HÄR för att rösta på Årets inredningsbloggare! Priset delas ut i samarbete med IKEA och vinnaren kommer att presenteras på ELLE Decoration Swedish Design Awards (EDSDA) den 5 februari 2018.

Läs mer:

Pella Hedeby: ”Jag startade min blogg för att hitta mitt eget uttryck”

Andrea Brodin: ”Våga vara personlig i din inredning”

Johanna Bradford: ”Tänk inte efter för mycket”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons