ELLE Deco Design Awards 2020: Moa Brännström Ott vann Årets stjärnskott

03 feb, 2020 
ELLE Deco Design Awards 2020: Moa Brännström Ott vann Årets stjärnskott
Det naturliga träet är i fokus när Stockholmsbaserade Moa Brännström Ott tar fram sina unika möbler och objekt. Årets stjärnskott är Moa Brännström Ott.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Årets stjärnskott ger ordet snickarglädje en helt ny innebörd. Med humor och känsla för träets möjligheter, både när det gäller funktion och uttryck visar hon vägen för en helt ny trädesign.

Med trä i fokus

Moa Brännström Ott har studerat keramik, snickeri och silversmide, men det var just snickeri – eller kanske allra främst trä – som hon fastnade för redan i tonåren.

– Det är ett härligt material att jobba i och det är så fascinerande att man kan göra allt, det finns inga gränser för vad det kan klara av, så länge man vet hur man ska göra det, säger hon.

Moa Brännström Ott är Årets stjärnskott på ELLE Deco Design Awards 2020
Moa Brännström Ott. Foto: Miki Anagrius.

Nyligen tog hon fram hyllor i form av munnar, ögon och näsor i samarbete med Arranging Things. Det är de enda objekten som går att köpa direkt, i övrigt jobbar hon främst på beställning med specialritade möbler och objekt till både privatpersoner, restauranger och konstnärer.

Annons

”Jag tittar väldigt lite på vad andra gör”

– Jag tycker inte om att göra samma produkt för många gånger. Det är alltid roligare att hitta på något nytt.

Hennes formspråk genomsyras av enkelhet och att låta materialet tala för sig själv.

– Jag brukar inspireras av omgivningen som objektet ska vara i, och av kunden. Jag tittar väldigt lite på vad andra gör, då får jag prestationsångest.

Moa Brännström Ott är Årets stjärnskott på ELLE Deco Design Awards 2020

Moa Brännström Ott håller även i täljkurser som hålls i after work-format och har skrivit snickerihandboken, Trä, med steg-för-steg-guider för nybörjare som vill skapa möbler och föremål hemma.

Vad skulle vara ett drömprojekt för dig i framtiden?

– Jag håller på med en täljbok nu och en förhoppning med den är att det kommer leda till att jag får tälja och skulptera fritt i trä mer. Att inte bara göra möbler, utan att få utveckla den konstnärliga sidan lite mer.

LÄS MER:

Allt du behöver veta om ELLE Deco Design Awards 2020

Alla vinnare på ELLE Deco Design Awards 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons