Daniella Witte: "Nästa år stylar vi perfekt operfekt!"

22 dec, 2015 
AvSara Ångström Burling
Annons

Nu har det blivit dags att stifta närmare bekantskap med fotografen och stylisten Daniella Witte, en av de nominerade till Årets inredningsbloggare – priset som delas ut i samarbete med IKEA ELLE Decoration Swedish Design Awards 2016. Här delar hon med sig av sina bästa inredningstips och tankar om nästa års största inredningstrender.

daniellawitte_portratt

Namn: Daniella Witte
Ålder: 37
Familj: Barnen Felix 11 år, Julius 8 år och mannen Fredrik 38 år
Yrke: Inredningsstylist och fotograf.
Blogg: daniellawitte.elledecoration.se

Varifrån hämtar du inspiration till din blogg?

– Jag hämtar främst inspiration från årstiden, naturen och det som händer i mitt sinne, här och nu.

Annons

Hur skulle du beskriva din och din bloggs stil?

– Jag har en ganska stilren oh enkel bas men med inslag av rustikt och vintage. Jag älskar rena material som sten, trä, ull, glas och metall Balansen i material, färg och form är viktig för mig för att jag ska trivas. Sedan hade jag så klart inte klarat mig utan gröna växter och inslag från naturen. Det är mitt signum och har alltid varit.

Vad har du själv för bloggfavorit och varför gillar du just hen?
Förutom alla fantastiska bloggar som är nominerade, för dom läser jag alltid titt som tätt, så söker jag i bloggvärlden efter vad jag själv saknar. Jag blir till exempel alltid glad av Mokkasins sagolika uttryck, inspirerad till en härlig livsstil av Krickelin och fantastiskt sugen på mat av By DiaDonna. Det finns många fler duktiga på listan men bara för att nämna några bland alla härliga inspiratörer – både svenska och utländska – som finns där ute. Allt beror på vilket humör jag är på!

Annons

Vilket är ditt bästa inredningstips?

Att lita på sig själv och sin stil! En bas som håller en stadig harmoni är alltid en god grund. För att sedan få till den personliga touchen gäller det att våga kombinera oväntade detaljer och göra det konsekvent som en röd tråd genom hemmet. Den gemensamma nämnaren kan exempelvis vara en färg eller ett material i saker med helt olika stil. Ge det tid och känn avså kommer du märka att ditt hem blir både personligt och tilltalande på ett härligt och smakfullt sätt.

Vilken tror du blir den största inredningstrenden 2016?
1 Back to basic – rustika material och använda bruksföremål.

2. Trenden målade väggar och snickerier i smutsiga toner blir ännu större.

3. Det perfekt operfekta, eller stökstyling om man hellre vill kalla det så, ersätter det tillrättalagda. Detta går hand i hand med en livsstil som vill få oss att lägga den lediga tiden till våra intressen och mer umgänge med nära och kära än att ägna den åt städning och  perfektionism. Materialen är hållbara och dessutom strykfria för att göra det så enkelt som möjligt!

Annons

 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons