Bakom kulisserna med festfixaren

29 januari, 2013


Det är bråda dagar för ELLE Interiörs Designpris egen festfixare Jenny Rathje. Nu på måndag den 4 februari är det dags för vår stora gala och Jenny har händerna fulla med allt från bubbel till goodiebags.

Du jobbar ju som projektledare/eventansvarig för Designpriset. Vad innebär det egentligen?

Många bollar i luften! Jag håller i budgeten, fixar sponsorer till själva galan och fina produkter till presentpåsarna, planerar och sköter logistiken, beställer trycksaker som vepor och inbjudningar. Jag ser till att redaktionen får underlag till det som ska tryckas i tidningen, ordnar med gästlistor, sköter kontakten med PR-byrån Trendgruppen och produktionsbolaget OTW. Jag beställer teknik och har kontinuerlig kontakt med Operaterrassen gällande mat, dryck, backstage, ljussättning och genomförandet av prisutdelningen. Jag ser till att mingelbilder tas och att press bevakar, och följer sedan upp med sponsorer och samarbetspartners.

Hur lång tid tar det att planera ELLE Interiörs Designpris?

Det tar nästan ett år totalt att få ihop alla delar. I mitt jobb är framförhållning A och O – ofta börjar mitt arbete för nästa års prisutdelning redan dagen efter att årets är över.

Vilka är det som får komma på galan??

I år är vi uppe i 500 personer. Det är främst kända profiler inom inredningsbranschen, formgivare, fotografer, journalister och stylister, annonsörer, samarbetspartners och andra som jobbar med ELLE Interiör.

Och vad kan du avslöja om årets prisutdelning??

I år så har vi några riktigt kända, internationella gäster som flygs in och kommer att närvara vid prisutdelningen. Vi har även en helt ny kategori att dela ut pris till: Årets inredningsaccessoar! Tidigare har vi hållit till nere i Operakällaren men eftersom prisutdelningen i år är snäppet vassare och med fler gäster så har vi flyttat upp till Operaterrassen och anslutande Rotundan, en fantastisk lokal som egentligen tillhör Operahuset men som vi exklusivt får låna denna glammiga kväll. Jag tror verkligen att årets prisutdelning kommer bli en succé och definitivt möbelveckans snackis!