Andrea Brodin: "Våga vara personlig i din inredning"

En och en presenterar vi de 10 finalisterna i Årets inredningsbloggare 2018. Näst på tur står bloggaren och inredaren Andrea Brodin.
05 december, 2017

Dova färger, materialmöten och 60/70-tal i överflöd. Den färgstarka inredaren och bloggaren Andrea Brodin är en av tio finalister i Årets inredningsbloggare 2018.

Se en intervju med Andrea Brodin nedan!

Klicka här för att rösta på din favorit i Årets inredningsbloggare 2018!

Varför är inredning viktigt för dig?

– Inredning är viktigt för mig eftersom att det är i hemmet vi samlar all kraft och trygghet, det är där livet levs. Om det är härligt att vara hemma så tror jag att vi tar med oss en trygg bas ut i vardagen.

Sovrum med heltäckningsmatta

Eftersom huset är 70–tal ville Andrea återskapa en lyxig och inbjudande känsla från samma era. Grönskimrande sjögrästapet matchad med ljus heltäckningsmatta för att få den där ombonade känslan utan att det blev för mörkt.

Vad inspireras du av just nu?

– Färger inspirerar mig väldigt mycket. Tidigare var det mönster, men nu är jag helt insnöad på olika dova färger, gärna grönt, blått och rosa. Också olika materialmöten, blankt tyg möter grovt tyg, linne med sammet… Det är något intressant med kontrasterna tycker jag. Sedan har jag gått helt bananas på mattor. Ju större desto bättre och heltäckningsmattan är ju bara så inne nu. 

Vilka tror du blir nästa års stora trender? 

– Rent färgmässigt så tror jag på beige. Det gråa är över, det har vi sett i så många år nu. Jag tror på beige, varma och mer färgglada toner än vad vi har sett på länge. Sedan ser vi hantverk, hållbarhet och det personliga som stora trender 2018. Jag älskar personlig inredning, det blir så mycket mer intressant då. 

Grönt och rosa rum. Runt marmorbord med unik guldfot

Matplatsen från det boende som Andrea med familj precis flyttat i från. Bordet från Jonathan Adler är en favorit som kommer få vara med länge. Foto: Andrea Brodin.

Beskriv hur du bor!

– 70-tals hus med mycket Andrea i inredningen. Jag har bara inrett för mig själv – med saker som jag älskar. Lite 70-talsglam skulle jag säga.

Klicka HÄR för att komma till Andreas blogg och klicka HÄR för att rösta på Årets inredningsbloggare! Priset delas ut i samarbete med IKEA och vinnaren kommer att presenteras på ELLE Decoration Swedish Design Awards (EDSDA) den 5 februari 2018.

Alla intervjuer med övriga finalister i Årets inredningsbloggare 2018:

Pella Hedeby: ”Jag startade min blogg för att hitta mitt eget uttryck”

Emelie Ekman: ”Skapa något utifrån dina förutsättningar”

Johanna Bradford: ”Tänk inte efter för mycket”

Jannice Wistrand: ”Påverka ditt välbefinnande med inredning”

Anette Gustafsson Greiff: ”Satsa på långsiktighet och utgå från en neutral bas”

Helena Lyth: ”Inred inte för snabbt”

Daniella Witte: ”Inredning ska kännas värdig”

Frida Ramstedt: ”Inspireras av andra för att hitta din stämma”

Maria Soxbo: ”Inred för dig – inte för andra”