Alla vinnare på ELLE Deco Design Awards 2020

03 feb, 2020 
Årets vinnare på ELLE Deco Design Awards 2020
På ELLE Deco Design Awards 2020 hyllas framstående formgivare och inspiratörer inom svensk design. Se alla vinnare här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Måndagen den 3 februari 2020 inleddes Stockholm Design Week på bästa tänkbara sätt – med ELLE Deco Design Awards 2020, där nio pristagare som inspirerar och formar samtida svensk design hyllas. Nytt för i år är, förutom namnet, att gala byts ut mot prisutdelning och cocktail.

ELLE Deco Design Awards arrangeras varje år i syfte att sammanfatta det gångna designåret och hylla ledande svenska formgivare och inspiratörer. Priskategorierna 2020 är: Årets designer, Årets stjärnskott, Årets inspiratör, Årets inredare, Årets hederspris, Årets destination, Årets blickfång, Årets möbel och Årets inredningsaccessoar.

Årets pristagare hyllas på CFHILL

– I år delar vi ut ELLE Deco Design Awards i nio kategorier som för oss sammanfattar designåret. Vi uppmärksammar personer som inspirerar och på olika sätt formar svensk design idag, säger Karin Ohlsson-Leijon, juryns ordförande.

Årets pristagare hyllas vid ett exklusivt cocktailmingel på CFHILL, ett konstgalleri på 800 kvadratmeter i ett palats från 1648 i Kungsträdgården.

Annons

– Vi är stolta över att kunna bjuda in pristagare och gäster till cocktail och mingel på CFHILL. Det blir en kväll när vi hyllar svensk design tillsammans med konst- och modevärlden. Det känns rätt i en tid när gränserna mellan konst, design och mode alltmer suddas ut, säger Cia Jansson, chefredaktör för ELLE Decoration.

Här är alla vinnare på ELLE Deco Design Awards 2020:

ÅRETS DESIGNER: Emma Olbers

Emma Olbers är Årets Designer på ELLE Deco Design Awards
Emma Olbers.

”Estetik och ekologi, hantverk och hållbarhet, kvalitet och klimat – Årets designer förenar alla dessa begrepp i sitt arbete och är en drivande kraft i designvärlden. Helhetstänkande, ansvar och originalitet genomsyrar allt hon gör”.

Annons

Läs vår intervju med Emma Olbers här >

ÅRETS STJÄRNSKOTT: Moa Brännström Ott

Moa Brännström Ott är Årets stjärnskott på ELLE Deco Design Awards 2020
Moa Brännström Ott.

”Årets stjärnskott ger ordet snickarglädje en helt ny innebörd. Med humor och känsla för träets möjligheter, både när det gäller funktion och uttryck visar hon vägen för en helt ny trädesign”.

Läs vår intervju med Moa Brännström Ott här >

ÅRETS INSPIRATÖR: Fredrik Paulsen

Fredrik Paulsen är Årets inspiratör på ELLE Deco Design Awards 2020
Fredrik Paulsen.

”Med öppenhet, lust och glädje bjuder Årets inspiratör in alla i designprocessen och visar att design och inredning kan vara både visuellt utmanande och inkluderande på samma gång”.

Annons

Läs vår intervju med Fredrik Paulsen här >

ÅRETS INREDARE: Louise Liljencrantz

Louise Liljencrantz är Årets inredare på ELLE Deco Design Awards 2020
Louise Liljencrantz.

”Årets inredare har en omisskännlig känsla för att skapa miljöer med en sober, internationell elegans, utan att förlora känslan för vad som ligger i tiden. Hennes kök är en uppvisning i gedigna material hanterade med hantverksskicklighet”.

Läs vår intervju med Louise Liljencrantz här >

ÅRETS HEDERSPRIS: Svenskt Tenn

Svenskt Tenn vinner Årets hederspris på ELLE Deco Design Awards 2020
Utställningen Heritage på Svenskt Tenn.

”Denna snart 100-åriga institution i den svenska designvärlden kombinerar historia med nytänkande på ett unikt sätt. Med spännande samarbeten med konstnärer och formgivare utvecklas kollektionen samtidigt som arvet vårdas noggrant”.

Annons

Läs vår intervju med Svenskt Tenn här >

ÅRETS DESTINATION: Stedsans in the Woods

Stedsans in the Woods är Årets destination på ELLE Deco Design Awards 2020
Stedsans in the Woods.

”En dansk duo har fått oss att se på vår svenska landsbygd på ett helt nytt sätt med sin destination i östra Halland – en unik miljö för övernattning och måltider, där ingen råvara har färdats längre än en timme innan den tillagas”.

Läs vår intervju med Stedsans in the Woods här >

ÅRETS BLICKFÅNG: Acne Studios huvudkontor

Acnes huvudkontor vinner Årets Blickfång på ELLE Deco Design Awards 2020
Acne Studios huvudkontor.

”Ett av Sveriges intressantaste modeföretag har flyttat in i en före detta öststatsambassad och transformerat den till en modeambassad och en miljö där arkitektur, inredning och samtidskonst kombineras på ett sätt som saknar motstycke i landet”.

Annons

Läs vår intervju med Acne Studios här >

ÅRETS MÖBEL: Hide & Seek, Monica Förster, Zanat

Hide & Seek av Monica Förster för Zanat vinner Årets möbel på ELLE Deco Design Awards 2020
Hide & Seek, Monica Förster, Zanat.

”När funktionalitet och estetik förenas i händerna på en skicklig designer uppstår magi – som dessa hantverksmässigt tillverkade småbord med förvaringsmöjligheter”.

ÅRETS INREDNINGSACCESSOAR: Poppykalas (Thilde Maria Haukohl), mattor för Layered

Poppykalas (Thilde Maria Haukohl) mattor för Layered vann Årets inredningsaccessoar på ELLE Deco Design Awards 2020
Poppykalas mattor för Layered.

”Färgglädje från blomsterriket och en trendkänslig fingertoppskänsla gör dessa mattor till årets mesta vill ha-objekt för hemmet”.

LÄS MER:

Allt du behöver veta om ELLE Deco Design Awards 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons