Add Simplicity: "Inredning i balans är viktigt för mig"

Add Simplicity: "Inredning i balans är viktigt för mig"

27 november, 2015

Nu är det dags att lära känna de nominerade i till priset Årets inredningsbloggare lite bättre! Priset delas ut i samarbete med IKEAELLE Decoration Swedish Design Awards i februari nästa år, och det är tio finalister som tävlar om den ärofyllda titeln. Först ut att presenteras är Jannice Wistrand, som driver bloggen Add Simplicity på Sköna Hems sajt. Här berättar hon om sin inredningsstil, delar med sig av sina bästa inredningstips och siar om de starkaste inredningstrenderna 2016.

Namn: Jannice Wistrand
Ålder: 40 år
Familj: Maken Jonas 41, Charlie 4,5, Celine 11 månader, katten Bosse
Yrke: Certifierad inredare & feng shuikonsult, föreläsare och bloggare (just nu mammaledig)
Blogg: blogg.skonahem.com/addsimplicity/

Varifrån hämtar du inspirationen till din blogg? Från resor, hotell, storstäder, från en promenad med lillan, eller när jag surfar runt på pinterest. Vackra harmoniska bilder och miljöer ger mig en mängd uppslag till inlägg. Även drivande människor med kompetens inom området inspirerar mig.

Hur skulle du beskriva din och din bloggs stil?
Inredning i balans är viktigt för mig. Harmoni för öga och själ som i sin tur skapar välbefinnande. Att färgskalan har varsamma övergångar, kontraster som kompletterar varandra. En klädd sober stil som drar mot det eleganta, där tingen man inreder med speglar personerna som bor där,  snarare än att följa trender. Min övertygelse är att genom att inreda medvetet och tänka på de yttre intryck vi utsätt för dagligen, kan vi påverka vår vardag.

Vad har du själv för bloggfavorit och varför gillar du just hen?
Åååhh, det är svårt att bara nämna en. Men jag läser gärna utländska bloggar för att få nya intryck, plus att jag tycker det finns få svenska bloggar med den så kallade hotellstilen som jag gillar. Någon som jag tycker mycket om är Jonathan Adler
, Sajten The Every Girl där det finns en hel del inspiration att  finna. Tycker också om Jill Sörensens blogg där hon lyfter den amerikanska palm beach-stilen och är väldigt osvensk i sin stil. Sedan läser jag och inspireras av alla de kvinnor som blivit nominerade i kategorin Årets inredningsbloggareELLE Decoration Swedish Design Awards, Otroligt vilket gäng man hamnat tillsammans med.

Vilket är ditt bästa inredningstips?
Utgå från mitten av rummet när du möblerar. Då får du ett bättre flöde och utnyttjar väggar och ytan optimalt.

Vilken tror du blir den största inredningstrenden 2016?
Jag tror vi kommer våga måla över våra vita väggar. Inte i jättemycket färg, men vi målar dem i gråskala och gärna åt det mörkare hållet. Vi målar även lister och dörrkarmar i väggfärgen. Denna trend passar fint med den parallella trenden som jag tror kommer ta fart på riktigt. Art Deco. Vi vill framhäva det individuella, dekorativa och exklusiva. Vi vågar också mer konst! Vi lägger de svartvita grafiska försiktiga affischerna i källarn, ropar in på auktion eller tar fram våra ärvda oljemålningar som tar upp färgerna i våra hem, med rejäla ramar och lyxig touch. 

Läs också:
Rösta på din favoritblogg – och vinn galabiljetter!
Jannice Wistrand/Add Simplicity: ”Inredning i balans är viktigt för mig”
Pella Hedeby/Stilinspiration: ”Jag inspireras av enkla, avskalade inredningar”
Hanna Wessman/Hannasroom: ”Jag tror på en motreaktion i trenderna nästa år”
Frida Ramstedt/Trendenser: ”Många glömmer bort det mest basala inom inredning”
Maria Soxbo/Husligheter: ”Miljötänket inom inredning blir allt viktigare”
Daniella Witte: ”Nästa år stylar vi perfekt operfekt!”
Daniella Danssona/Nya Hemmet: ”Så förnyar jag hemmet flera gånger i månaden”
Ulrika Randel/Seventeendoors: ”Jag tror på en 1970-talskänsla under 2016”
Johanna Bradford: ”Jag får rysningar av ordet trend”
Josefin Hååg/20 kvadrat: ”Det unika blir allt viktigare”