Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider Årshoroskop 2025

Efter varningen – nu slutar Ica sälja krossade linfrön

07 nov, 2016
AvELLE -redaktionen
Krossade linfrön är skadligt för dig, även i små mängder. Nu berättar Ica varför de slutar sälja produkten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I helgen hamnade linfrö, och främst krossade sådana, i fokus efter att Livsmedelsverket medverkade i ett inslag i SVT där de underströk att krossade linfrön bör undvikas helt ”i avvaktan på mer information”.

Nu går Ica steget längre och tar bort produkten helt från sina hyllor. Anledningen är enligt Ica för att Livsmedelsverket saknar tillräckligt med kunskap kring hur mycket man ska äta utan att riskera att skada hälsan.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Linfrö har varit populärt länge och många äter det i filen eller i brödbaket. Det innehåller mängder av nyttiga delar som exempelvis fibrer, omega 3- och 6-fettsyror. Men när linfrö krossas innehåller de också ett ämne som efter en längre konsumtion är giftigt, även om man äter det små mängder.

Foto: Shutterstock

Artikel av: Femina

LÄS OCKSÅ: Krossade linfrön – att äta eller inte äta (det är frågan)

Annons