Rosa whisky och andra höstnyheter

07 sep, 2017 
Vi är många som gärna kryper upp i soffan med ett glas whisky när mörkret och kylan smyger sig här. Här presenterar vi tre av höstens nyheter på whiskyhyllan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Whisky i solnedgången. Foto: IBL
Whisky i solnedgången. Foto: IBL

Gillar du whisky eller vill du lära dig att göra det? Oavsett om du är nybörjare eller van whiskydrickare finns det massor att upptäcka.

Läs mer: Whiskyskola inför World Whisky Day

Här är tre av höstens nyheter.

1. Mackmyra Moment Körsbär

Mackmyra Moment Körsbär är en svensk single malt som fått sin rosa rosa färg från finishlagring på fat som mättats med sött körsbärsvin.

Resultatet är en finstämd smakkombination av söta körsbär, vanilj, frukt och kryddig ek. Doften av bär och frukt har mjuka toner av ek, kryddiga blommor samt inslag av friska citrusfrukter. Eftersmaken är lång, fruktig och kryddig.

Annons

Mackmyra Moment Körsbär (nr 40413-01) finns i mycket begränsad upplaga och kostar 1 198 kr.

2. Jura Tastival 2017

Varje år under Feis Isle-festivalen lanserar Jura Whisky en ny flaska i begränsad upplaga: Jura Tastival.

Årets upplaga har förädlats i både nya fat av amerikansk vitek samt äldre bourbonfat och utvalda Graham’s Port-pipes (fat) från Dourodalen i Portugal. Doften har inslag av mörka skogsbär, mjuk lakrits, mogna plommon och krämig vit choklad. Smaken har inslag av apelsinzest, valnötskaka, glaserad ananas och svartvänbärslikör.

Annons

Jura Whisky Tastival 2017 (nr 40451) lanserades 17 augusti och kostar 1 185 kr.

3. Glenfiddich Cask Collection

Nya Glenfiddich Cask Collection har ett nytt utseende och består av tre väldigt olika single malt framtagna med deras unika Solera-process, där noga utvalda singla malt blandas tillsammans under minst två månader. Resultatet blir en rik och balanserad whisky med komplexa smaker.

Glenfiddich Select Cask

Glenfiddich Select Cask är en len och elegant whisky med smak av vaniljkola. En typisk Glenfiddich single malt, full av klassiska smaker och en skvätt citron som mognat fram i noga utvald bourbon-, europeisk ek- och rödvinsfat för att ge en härligt mjuk smak med fruktiga och blommiga egenskaper.

Annons

Glenfiddich Reserve Cask

Glenfiddich Reserve Cask har mognat fram i särpräglade spanska sherryfat som används för sina mjuka och rika smakegenskaper. Whiskyn är silkeslen och kryddig med en rik och komplex smak. Både Select Cask och Reserve Cask kommer i literflaskor i en cylinderformad presentförpackning som lyfter fram dess exklusivitet för taxfree-butiker.

Glenfiddich Vintage Cask

Glenfiddich Vintage Cask är unik för William Grant & Sons eftersom det är deras enda torvrökta malt. Noga utvald torvad malt har mognat fram på europeisk ek- och amerikanska bourbon-fat innan de blandats i Solera-fat nr 3 vilket ger en lyxigt rökig, intensiv och mjuk whisky. Glenfiddich Vintage Cask kommer i 70 cl-flaskor i en lyxig presentförpackning.

Annons

Nya Glenfiddich Cask collection är tillgänglig i taxfree-butiker från och med andra kvartalet 2017.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons