6 anledningar att dricka ett glas vatten före frukost

31 jan, 2017 
AvMalin Perlheden
Drick ett glas vatten före frukost!
Det är ingen hemlighet att vi behöver vatten för att överleva, men visste du att det finns flera hälsofördelar att dricka ett glas vatten direkt på morgonen? Helst redan före frukost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du har hört det förr; vatten varje dag är superviktigt för hälsan och en förutsättning för att din kropp ska kunna fungera och prestera optimalt. Om du inte dricker tillräckligt med vatten riskerar du att bli uttorkad med tråkiga följder som huvudvärk och dålig hud.

Men det handlar inte bara om att dricka ordentligt, det handlar att dricka vid rätt tid också! Japanerna börjar alltid dagen med att glas vatten och det är inte svårt att förstå när man ser till alla dessa hälsofördelar som kan komma på köpet.

6 anledningar att dricka ett glas vatten före frukost:

1. Din hud får mer lyster

En undersökning visar att de som drack en halv liter vatten på fastande mage fick bättre blodcirkulation och mer lyster i huden.

2. Verkar avgiftande

När du sover jobbar din kropp hårt för att bli av med gifter. Om du dricker vatten på tom mage sköljs de dåliga gifterna ut och kroppen får bästa möjliga start på dagen!

Annons

3. Ditt hår blir starkt och glansigt

Visste du att ungefär en fjärdedel av ett hårstrå är vatten? Dricker du ordentligt ger du håret ordentligt med näring!

4. Hjälper dig att hålla vikten

Lider du av sötsug och har svårt att hålla vikten? Om du dricker ett glas vatten direkt på morgonen sätter du igång matsmältningen vilket gör att du känner dig mindre hungrig och sugen på sötsaker.

5. Förebygger njursten

De gifter som ligger bakom infektionerna sköljs bort när du dricker vatten på morgonen och hjälper alltså till att förhindra att du drabbas av njursten.

6. Förhindrar halsbränna

Har du problem med halsbränna? Då har du en så kallad sur mage vilket kan ge både halsbränna och sura uppstötningar. Drick ett glas vatten direkt på morgonen för att få bort surheten.

Läs mer:

Starta dagen med varmt citronvatten – vi berättar varför!

Starta dagen med varmt citronvatten! Foto: Shutterstock
Starta dagen med varmt citronvatten! Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons