Vasa Bryggeri lanserar läsk med smak av skumtomte

Vad sägs om läsk med smak av skumtomte?

Gillar du att äta skumtomtar samtidigt som du törstar efter något annat än julmust i glaset? Då är den här nyheten nog något för dig!
05 oktober, 2018

Hypen kring julen blir bara större och större. Vart och vartannat företag lanserar tillfälliga julsmaker och introducerar limiterade upplagor av traditionella klassiker. Ja, vi tänker bland annat på Annas Pepparkakor och Blossa Glögg som varje år släpper nya smaker på temat jul. Tröttsamt eller kul? Med tanke på det engagemang som varje produkt genererar tolkar vi det som det sistnämnda.

Läsk med smak av skumtomte

Näst på tur att presentera sin julsatsning är Vasa Bryggeri i Sundsvall som sedan en tid tillbaka har haft som tradition att lansera en tillfällig läsk på temat jul. I år är drycken döpt till ”Gammaldags skumtomte” och smaken kommer bestå av en blandning mellan det klassiska skumtomtegodiset och sommarbäret jordgubbe.

– Vi kan se att efterfrågan på annan läskedryck än den tidlösa julmusten har ökat senaste åren. Därför passar vi på att möta efterfrågan och samtidigt utveckla sortimentet såhär lagom till att vintersäsongen kör igång, säger Niclas Nilsson, VD på Vasa Bryggeri i ett pressmeddelande.

Årets julnyhet från Vasa Bryggeri är smaken Gammeldags skumtomte.

Årets julnyhet från Vasa Bryggeri är smaken Gammeldags skumtomte.

Skumtomtar vi minns

Läsk med smak av skumtomte, solklar hiss eller tydlig diss?

Faktum är att godiset skumtomte började säljas redan 1934 och numera ses det som ett klassiskt julinslag. Att smaksätta mat och dryck med skumtomte är inte heller helt nytt. Förra året lanserade Sia Glass sin ”tomteglass” med smak av tomteskum och året innan det släppte Nocco energidrycken ”Skum tomte”. Noccos limiterade dryck blev till och med så pass populär att den fick göra comeback redan efter ett år.

Läsken ”Gammaldags skumtomte” finns i butik från den 22 oktober.

Läs också: Tomteglassen 2018 – här är årets nya julsmak!

Tomteglassen 2018 – här är årets nya julsmak!

Tomteglassen 2018 – här är årets nya julsmak!