Utställning för odlings- och dryckesintresserade

Spritmuseum anordnar utställning för odlings- och dryckesintresserade.

Det finns mängder av drycker – med och utan alkohol – som kan smaksättas med örter, kryddor, frukter och bär. I Spritmuseums nya utställning "Berusande trädgård: Odla drickbart” får besökarna en rad tips på smaksättning, kryddning och framställning av egna drycker.
05 mars, 2016

I samband med utställningen har Petter Nilsson, kökschef, och Erika Lindström, restaurangchef på Spritmuseum, taget fram en receptsamling där några av favoritrecepten är: fermenterad spratteldryck, pepparrotssnaps, (h)ägglikör, havtornslemonad och kombucha på vitt te och rosor.

På hyllorna står likörer, viner och mycket annat.

På hyllorna står likörer, viner och mycket annat.

På hyllorna står bland annat hallon- och nyponlikör, berusande plommon, konjakspäron, cider, must och fruktviner.

Varför inte göra en hallon- och nyponlikör?

Varför inte göra en hallon- och nyponlikör?

Dill, citron, äpple, chili, rabarber och rosor är några exempel på smaksättare.

Läs också: Het drinktrend: Gör egen chilivodka

Massor av goda smaksättare.

Massor av goda smaksättare.

Vi får även en inblick i en kemiskt laboratorium. Allt handlar om kemi, då växternas aromer ska lockas fram på bästa sätt. Att destillera ger en annan smak än att extrahera, vilka örter och fröer är bäst till vad?

Laboratoriet på Spritmuseum.

Laboratoriet på Spritmuseum.

Utställningen ”Berusande trädgård: Odla drickbart” visas på Spritmuseum från februari 2016 till januari 2017. På fredagar och lördagar arrangeras visningar med provsmakning.

Del av utställningen "Berusande trädgård: Odla drickbart" på Spritmuseum.

Del av utställningen ”Berusande trädgård: Odla drickbart” på Spritmuseum.