Uppgradera din Gin & Tonic med svenskt tonicvatten

Swedish Tonic Water tar din Gin & Tonic till nya höjder.

Hemligheten bakom en god Gin & Tonic är enkel: använd en bra gin och en riktigt bra tonic. Speciellt valet av tonicvatten kan ta drinken från ordinär till extraordinär.
22 oktober, 2018

I jakten på den perfekta tonicen tar Swedish Tonic nu nästa steg. För två år sedan lanserade de sin hyllade tonic syrup som man mixar själv sodavatten. Nu har de även lanserat färdigblandat tonicvatten.

– Om du vill komma fram till den perfekta GTn lite snabbare, och gillar ditt tonicvatten med ungefär lika mycket tryck som vi gör – så är det här perfekt för dig. För alla er andra som vill blanda själva finns självklart vår tonicsirap kvar att köpa, säger Swedish Tonics grundare.

Innehåll i Swedish Tonic Water

Tonicvattnet består i grunden av Swedish Tonic Syrup och kolsyrat vatten. Kinabark används istället för aromämnen och agavesirap istället för socker. Istället för konstgjorda smakämnen och tillsatser används citrus, enbär och kryddpeppar, vilket ger en naturlig smak och en bärnstensfärgad kulör.

Tonicvattnet finns idag på restauranger och välsorterade mataffärer runt om i Sverige. Dessutom säljs det på www.swedishtonic.com. Priset för en flaska, som räcker till 1-2 serveringar, är ca 25 kr.

Recept: 3 Gin & Tonic med svenskt tonickoncentrat

Drinkar med Swedish Tonic.

Drinkar med Swedish Tonic. Foto: Disa Hein

Om Swedish Tonic

Swedish tonic startades för drygt två år sedan i ett studentkök i Uppsala. Visionen var att utmana och förändra en hel industri som präglas av massproduktion och artificiella ingredienser. Idag säljer Swedish Tonic sina produkter till hela Europa, med fokus på hemmamarknaden Sverige.

Bolaget drivs idag av fyra stycken entreprenörer – Anton Askenström, Viktor Eriksson, Benjamin Mangell och Gustaf Ytander. Styrelseordförande i bolaget är Thomas Sonesson som bland annat varit med och byggt upp butikskedjan Gallerix.

Entreprenörerna bakom Swedish Tonic.

Entreprenörerna bakom Swedish Tonic.