Tom of Finland lanserar vodka

06 dec, 2017 
Drinkar med Tom of Finland Vodka.
Tom of Finland är känd över hela världen för sina homoerotiska teckningar som bidragit till att stärka gayrörelsen. Nu lanserar de en egen vodka.
Annons

Tom of Finland Vodka har tagits fram som en hyllning till konstnären Touko Valio Laaksonen (1920-1991), skaparen bakom det numera ikoniska varumärket Tom of Finland.

Vodkan är helt ekologiskt framställd utan socker på destilleriet Kuopio i Finland. Smaken är kryddig av råg som balanseras upp av vetets mjukhet. Resultatet är en mild och len vodka, full av karaktär.

Tom of Finland Foundation

Flaskan porträtterar ”Kake” – en av Tom of Finlands favoritkaraktärer som medverkar i flertalet teckningar. Intäkter från varje köpt flaska går till Tom of Finland Foundation som verkar för att främja tolerans gentemot homosexualitet samt bevarandet av erotisk konst.

Tom of Finland Vodka (nr 80432) kostar 299 kr för 500 ml och finns i Systembolagets beställningssortiment. Här är två goda drinkar att testa!

Tom Collins of Finland

40 ml Tom of Finland Organic Vodka

30 ml Citronjuice

20 ml sockerlag

massor av is

sodavatten

Gör så här: Blanda alla ingredienser i glaset och rör runt. Toppa upp med sodavatten. Citronen kan också mosas och blandas i innan du toppar upp.

Tom’s Pickle

30 ml Tom of Finland Organic Vodka

10 ml St. Germain

20 ml vitt vin

5 ml honungsvinäger

2 dash Angostura Bitter

pickles till garnering

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en shaker och blanda försiktigt med is tills drycken är väl kyld. Garnera med pickles efter tyckte och smak.

Tom's Pickle med Tom of Finland Vodka.
Tom’s Pickle med Tom of Finland Vodka.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons