8 tips för att komma ihåg att dricka mer vatten

19 feb, 2018 
AvHanna Carlsson
Får du i dig tillräckligt med vatten?
Det är viktigt att vi får i oss tillräckligt med vatten för att kroppen ska kunna fungera som den ska. Ändå är det många som dricker för lite. Här är några enkla tips som gör det lättare att komma ihåg att fylla på vätskebalansen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du undviker förkylning, får snyggare hud och lättare att koncentrera dig. Fördelarna med att dricka vatten är många. Vi behöver dricka ungefär två liter vatten om dagen, utöver vätskan vi får i oss genom maten. Känns det omöjligt? Här är några enkla tips för att nå den mängd du behöver.

1. Märk dina vattenflaskor

Äger du inga bra vattenflaskor är det hög tid att investera i det. Märk sedan dina flaskor med olika tidpunkter. Sätt som mål att vid klockslaget som står på vattenflaskan så är det dags att börja dricka.

2. Starta dagen med ett glas vatten

Innan du går och lägger dig – ställ ett fullt vattenglas vid sängen. När du vaknar morgonen efter är det första på dagsagendan att tömma glaset. Att dricka vatten på morgonen har en rensande effekt och hjälper dessutom kroppen att påskynda ämnesomsättningen.

3. Låt telefonen styra

Ta hjälp av din kära ägodel mobilen för att få i dig mer vatten. Ställ in påminnelser eller lägg in tider i kalendern.

Annons

4. Drick vatten till allt annat du dricker

Klassiska ”varannan vatten” passar bra in här. Om du dricker kaffe hela morgonen och drinkar på kvällen se till att få in din vattenranson mellan varje dryck. Kaffe och alkohol torkar ut kroppen medan vatten höjer din vätskebalans.

5. Ta en vattenpaus

Varje gång du lämnar ditt skrivbord eller arbetsstation för att gå på toaletten eller prata med en medarbetare – ta med ett glas vatten innan du går tillbaka till din plats. Är du limmad vid din dator? Se till att ta en vattenpaus. Att hålla uppe vätskenivån kan motverka utmattning, huvudvärk och yrsel.

6. Skapa en vana

Gör vatten till en del av din dagliga rutin. Ta ett glas vatten medan du tittar på nyheterna, lagar mat eller sminkar dig. Gör det till en vana att addera vatten till dina vardagssysslor.

7. Drick innan varje måltid

Drick ett glas vatten innan varje måltid. Förutom att höja din vätskebalans så hjälper vatten även kroppen att bryta ner maten lättare.

8. Ladda ner en app

Det finns en rad appar som gör det lättare att komma ihåg och ha koll på ditt vätskeintag. Något att satsa på om du vill beräkna ditt dagliga vattenintag och få påminnelser via mobilen.

Läs också: 11 tecken på att du dricker för lite vatten

Dricker du tillräckligt med vatten? Foto: Shutterstock
Dricker du tillräckligt med vatten? Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons