Sveriges Bästa Gin & Tonic 2016 är utsedd

22 aug, 2016 
Johan Skofteröd blandar Sveriges bästa Gin & Tonic 2016.
I helgen avgjordes Schweppes tävling Sveriges bästa Gin & Tonic 2016. Nio finalister gjorde upp om den åtråvärda titeln på Grand Escalier i Stockholm. Vinnare blev Johan Skofteröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En klassisk Gin & Tonic består bara av två ingredienser och kan på pappret verka lätt att blanda. Trots det är det lättare sagt än gjort att få den perfekt. Det går dessutom att uppdatera drinken med nya, spännande ingredienser.

Johan Skofteröd, som till vardags arbetar som skolchef i Stockholm, imponerade stort på juryn under Schweppes tävling Sveriges bästa Gin & Tonic 2016.

Juryns motivering:

”Med imponerande teknik och proffsigt handlag mixade årets vinnare två drinkar med ett kärleksfullt och väl avvägt tema. Såväl smaker som utseende var i harmoni och visade på trofasthet till den klassiska Gin & Tonicen. Krispiga, läskande och friska.”

Johan säger i ett pressmeddelande:

– Temat på mina drinkar är skogens skafferi – från storstadspuls till naturen. Min första drink, blandad på Schweppes Indian Tonic, heter På myren – och är en hyllning till min fru som är från Norrland. Jag använde en grankvist och några hjortron som garnityr. Enkelt men vackert. Min andra drink heter Under äppelträdet – med harsyra, äppelextrakt och Schweppes Premium Mixer Rosépeppar, som ger en god pepprighet till GT:n.

Johan Skofteröd blandar Sveriges bästa Gin & Tonic 2016.
Johan Skofteröd blandar Sveriges bästa Gin & Tonic 2016.

Standardfrågan – hur känns det?
– Jag är både glad och förvånad! När jag såg hur många erfarna bartenders som var med i finalen kände jag att mina chanser sjönk markant. Jag har lärt mig massor i dag, och redan det är en stor vinst för en GT­-fantast som jag själv. Och att då dessutom vinna Sveriges Bästa Gin & Tonic känns fantastiskt!

Annons

Hur tänkte du när du tog fram dina två drinkar?
– Jag bor mitt i Stockholm och ibland är det skönt att ta sig ut till naturen. När jag utformade mina drinkar så ville jag ha ett tema som hyllade vår svenska natur, men som också smakade gott.

När dricker du helst en GT?
– På en middag med mina bästa vänner eller med min familj. I goda vänners lag helt enkelt.

Hur får du inspiration till nya drinkar?

Jag sportfiskar en hel del och får ofta inspiration från skog och natur.

Johans 3 bästa tips på hur du kan uppgradera din GT:

  1. Se till att både ginen och tonicen är kylda innan du börjar preppa.
  2. Experimentera genom att använda flera olika ginsorter.
  3. Våga testa nytt – det är lätt hänt att mixa drinkarna du redan kan, men då utvecklas du inte!

Vill du blanda Johans vinnande drinkar? Recepten hittar du här:

På myren och Under äppelträdet >>

Gin & Tonic-drinkarna På myren och Under äppelträdet.
Gin & Tonic-drinkarna På myren och Under äppelträdet.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons