Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Stora glas perfekta till din Aperol spritz

Glas till Aperol Spritz

Vilka glas passar bäst när man ska blanda den populära drinken Aperol spritz? Jo, gärna glas med stora kupor för att få fram smakerna så mycket som möjligt. Här tipsar vi om 8 olika glas till Aperol spritz!
02 mars, 2020
Aperol Spritz – recept

De senaste åren har det bara funnit en riktigt stor sommardrink. Aperol spritz! Det är den ultimata semesterdrinken gjord på aperitifen Aperol, prosecco och sodavatten, dekorerad med en skiva apelsin.

Vad är Aperol?

Aperol är en bittersöt aperitif som skapades 1919 av bröderna Barbieri i norra Italien. Drinken Aperol spritz är en fräsch törstsläckare som ofta serveras som fördrink eller dricks på balkonger, ständer och uteserveringar under lata sommardagar.

Vad ska man då ha för glas när man blandar Aperol spritz? Jo, det är viktigt att blanda drinken i glas med stor kupa. Det ger den ultimata doft- och smakupplevelsen då kupan gör att aromerna får mer liv. Däremot går det lika bra att servera drinken i glas med eller utan fot.

8 bra glas till Aperol spritz

1. Rödvinsglas från Kosta Boda

 

Vacker glas från Orrefors

Det här snygga rödvinsglaset från Kosta Boda passar perfekt till din Aperol spritz. Stor kupa och vackert mönster på dessa glas som är munblåsta i Kosta. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction)

2. Metropol från Orrefors

Glas metropol från Orrefors

Snygg design från Orrefors med en svart droppe i foten. Lite vassa kanter men ändå stor kupa, perfekt till både drink och rött vin. Här kan du köpa den (reklamlänk från Tradedoubler.com)

3. Vinglas med räfflad yta

Snyggt glas som passar till aperol

Dessa vackra vinglas från Top Table Stories funkar perfekt till Aperol spritz! Vacker räfflad yta och smal fot gör att glasen känns lyxiga. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction)

4. Riedel Aperitivo Cocktailglas

Klassiskt glas för aperol

Det här cocktailglaset från Riedel är verkligen både vackert att titta på och gör drinken godare, med sin stora kupa. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction)

5. Lyngby Aperolglas

Aperolglas alkemist

Lyngby har tagit det ett steg längre och tagit fram det här glaset med just Aperol spritz i åtanke. Ett ultimat aperolglas, helt enkelt. Här kan du köpa det (reklamlänk från Tradedoubler.com)

6. Drinkglas från Spiegelau

GT och aperolglas från Spiegelau

Dricker du helst drinkar är det här glaset värt att investera i. Det lyfter såväl din GT som din Aperol spritz och känns härlig i handen. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction)

Glas till Aperol Spritz utan fot

Riedels glas för aperol spritz

Ett drinkglas utan fot, i trendig design från Riedel. I det här glaset kan du bygga din Aperol spritz med is, apelsinskiva och sugrör för en riktigt snygg servering. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction)

8. Enkla glas från Orrefors

Aperolglas utan fot

De här glasen passat till allt. Du kan använda dem till såväl vatten som vi och öl men framför allt till en härlig Aperol spritz. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction)

Foto: TT

LÄS MER:

Recept: Aperol spritz-sorbet

Aperol spritz på rosébubbel

Två somriga drinkar med aperol och fläder