Stockholms Bränneri lanserar rosa gin

31 maj, 2018 
Stockholms Bränneri lanserar rosa gin.
Ingen har väl missat att gin är bland det trendigaste du kan dricka på spritfronten just nu? Nu lanserar Stockholms Bränneri en rosa gin. Så här smakar den!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den 5 juni lanserar Stockholms Bränneri sin första batch av Pink Gin. Färgen och smaken kommer från rabarber och rosenblad samt vilda lingon som tillsätts efter destillering, vilket både ger en härlig friskhet och en rosa ton.

– Vi var inspirerade av skära, ljumna sommarkvällar när vi tog fram vår Pink Gin, och ville skapa en blommig och delikat gin som fortfarande var härligt torr. Smaken av svensk sommar helt enkelt, säger Anna Wikner på Stockholms Bränneri.

All gin från Stockholms Bränneri är ekologisk och hantverksmässigt producerad i en gammal Jaguarverkstad på Södermalm i Stockholm. Produktionen är småskalig och manuell och varje flaska är numrerad.

Pink Gin (nr 7058301) kostar 310 kr/500 ml och kan beställas på Systembolagets hemsida från klockan 10:00 den 5 juni. Häng på låset om du vill ha tag i en flaska!

Två goda drinkar med Pink Gin

Rhubarb 75

En svensk försommartwist på den klassiska gindrinken French 75.

Annons

Du behöver:

4 cl S|B Pink Gin

2 cl färsk citronjuice

1,5 cl rabarbersockerlag

Kylt bubbel att toppa upp med

Gör så här: Blanda gin, citronjuice och rabarberlag i en shaker fylld med is. Skaka hårt i 5 sekunder. Häll upp i glas och fyll upp med mousserande vin.

S|B Pink Gin & Tonic

Somrig och rosa variant på en klassisk GT. Kombineras bäst med Fever Tree Mediterranean tonic som med sin blommiga och örtig karaktär gifter sig perfekt med S|B Pink Gin.

Du behöver:

5 cl S|B Pink Gin

10 cl Fever Tree Mediterranean tonic

rabarber till garnityr

Gör så här: Blanda gin och tonic i ett glas med några härliga isbitar i. Garnera med en hyvlad bit rabarber.

Pink Gin & Tonic från Stockholms Bränneri.
Pink Gin & Tonic från Stockholms Bränneri.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons