Stockholms Bränneri lanserar akvavit

24 maj, 2019 
Blanda en Stockholms Sour med akvavit från Stockholms Bränneri!
Akvavit är inte bara den perfekta snapsen, det är även en utmärkt ingrediens i cocktails. Stockholms Bränneri lanserar nu sin första akvavit och bjuder samtidigt på ett par goda drinkrecept.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Efter tidigare succéer som rosa gin och GT-glögg lanserar nu Stockholms Bränneri sin första akvavit. För att sprit ska få kallas akvavit måste den innehålla minst en av kryddorna kummin eller dill.

– Akvavit är för oss den skandinaviska ginen, så det var självklart att ta fram denna produkt som är ett möte mellan klassisk gin och akvavit. Vår Stockholms Akvavit är inspirerad av svensk sommar med en framträdande ton av färsk krondill vilket skapar en fantastisk fräschör och balans mot kummin, fänkål och de klassiska ginkryddorna, säger Calle, medgrundare av Stockholms Bränneri.

Akvaviten är som alla Stockholms Bränneris produkter ekologisk och hantverksmässigt producerad i en gammal Jaguarverkstad på Södermalm i Stockholm. Produktionen är småskalig och manuell och varje flaska är numrerad.

Smak och serveringstips

Stockholms Akvavit är smaksatt med krondill, fläder, kummin och fänkålsfrö, men även klassiska ginkryddor som enbär, kvanne och korianderfrön.

Annons

Avnjut akvaviten som den är till klassisk sommarmat eller använd den i drinkar. Varför inte en frisk och enkel Akvavit & Tonic? Recept hittar du nedan.

Lanseringsdatum

Stockholms Akvavit (nr 8065602) kostar 296 kr/500 ml och kan beställas på Systembolagets hemsida från klockan 10:00 den 5 juni. Häng på låset om du vill ha tag i en flaska! De kommer garanterat att sälja slut.

Akvavit & Tonic

Akvavit & Tonic från Stockholms Bränneri.
Akvavit & Tonic från Stockholms Bränneri.

Ingredienser:

50 ml Stockholms Akvavit

100 ml tonic water

en kvist krondill

Gör så här:

Blanda akvavit och tonic i ett glas med massor av is. Garnera med en kvist krondill.

Stockholms Sour

Stockholms Sour från Stockholms Bränneri.
Stockholms Sour från Stockholms Bränneri.

Ingredienser:

50 ml Stockholms Akvavit

20 ml citronjuice

20 ml rabarbersockerlag*

10 ml aquafaba (kikärtslag) eller äggvita

Gör så här:

Skaka alla ingredieenser i shaker med massor av is, sila sedan upp i favoritglaset. Garneras med grönt blad och rostade fänkålsfrön.

*Värm upp 100 g socker och 100 g vatten ihop med 100 g tärnad rabarber tills sockret har löst sig. Låt svalna och sila sedan av.

5 trendiga drinkar med akvavit

Så blir du en bra hemmabartender

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons