Spetsad freakshake med Minttu Twist

25 sep, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Freakshake med mintuu, recept
Längtar du efter en drink som lever efter mottot "more is more" och som du kan toppa med munkar, godis och popcorn? Varsågod, en freakshake spetsad med Minttu Twist.
Annons

Vad händer när fest och fika får ett barn? Det blir en spetsad freakshake! Alltså en freakshake med en touch av alkohol. Freakshake är milkshakens galna kusin som lever efter mottot ”more is more” och som gärna toppas med en munk, en stor kanelbulle, en semla eller en massa godis, beroende på vilken smak freakshaken har och vad du tycker är godast.

Med lite roliga spritsorter kan du göra freakshakes värdiga vilken AW som helst! Klassiska mintlikören Minttu har gjort det lätt för oss genom att under året lanserat fyra olika Minttu-likörer med godissmak under namnet Minttu Twist. Smakerna är Bubblegum, Laqriz, Polka och Karamel. Karamel var sist ut och lanserades nu i september. Den har en söt och krämig kolasmak med en touch av mint och har precis som alla andra Twist-varianter en lägre alkoholhalt än originalet, 16 procent jämfört med 35 procent.

Roliga smaksättningar i drinkar

– Vi fortsätter att addera nya spännande smaker inspirerade av den klassiska pepparmints-Minttun. Twist-serien och nyförvärvet Karamel bör serveras kall som shot men ger också konsumenten ett nytt, modernt alternativ som smaksättning i drinkar, säger Pia Hägglöf, varumärkesansvarig för Minttu.

Annons

Vilken typ av freakshake du väljer att göra är så klart upp till dig. Här får du ett bra grundrecept som funkar till alla fyra Minttu Twist-smaker:

Minttu Twist Freakshake

Freakshake med karamellsmak.
Freakigare shake får man leta efter.

Du behöver:

50 ml Minttu Twist

50 ml mjölk

2 skopor vaniljglass

1 skopa is

Gör så här: Blanda ingredienserna i en mixer. Häll ned de mixade ingredienserna i ett glas. Tillsätt sedan vispgrädde och garnera med allt gott du kan tänka dig så som donuts, kakor, marshmallows eller godis.

För att göra din karamellfreakshake extra god och med en knaprig finish, servera den med söta popcorn smaksatta med karamell.

Minttu Twist går bara att beställa från Systembolagets beställningssortiment så var ute i god tid om du vill servera spetsade freakshakes på nästa fest.

Annons

 

Läs mer:

Annons