Vårkänslor! Nu är blandningen av rosé och gin här

21 feb, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Man kan knappast tänka sig en somrigare drink än friskt rosa rosévin spetsat med lite gin. Och nu finns den färdig på flaska från brittiska Echo Falls.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vårens första solstrålar har träffat näsorna på svenskarna i södra Sverige och här är det bara en dryg månad tills uteserveringarna får öppna. Men vad ska den första AW:n ute firas med? Ett glas rosé? Eller kanske en gin-drink?

Brittiska Echo Falls har gjort det möjligt att slippa välja när de nu lanserar ett rosévin smaksatt med gin. Vinet är utöver det också smaksatt med hallon och jordgubbar och har en härligt intensiv rosa färg.

Om du tycker att det låter helt livsfarligt med ett vin med gin i kan andas ut, drycken har en fullt rimlig alkoholhalt på 9 procent. Frågan som dyker upp är ju hur mycket gin det kan vara i ett vin som har 9 procent alkohol, men vi låter den frågan bero.

Gin-rosé från Echo Falls.
Gin-rosé från Echo Falls.

”A match made in heaven”

Men hur smakar då denna rosa sommardröm på flaska? Nu är ju flaskan precis lanserad och hittills har inte några medier presenterat några smaktester, men om man får tro producenten själv är det här godare än i princip allt annat. En ”match made in heaven”.

Annons

”Det är smaker som är skapta för varandra! Vi har tagit vårt fruktiga rosévin och spetsat den med gin för att ge dig en tjuvstart på smaken av sommar”, skriver de själva i pressmeddelandet.

”Men varför smakar ni inte själva då?” undrar ni kanske nu. Jo, problemet är att det krävs en resa till Storbritannien för att kunna åstadkomma en provsmakning. Vinet säljs nämligen exklusivt i matkedjan Coop på de brittiska öarna. Men om ni skyndar dit innan Brexit slår till kan ni fylla resväskan inför balkongsäsongen.

Mixa egen rosé-gin-drink

Under tiden kan ni ju göra en egen mix. Tre av Echo Falls fruktiga viner finns på Systembolaget och så vitt jag vet är det ingen som hindrar en från att spetsa något av dem med gin. Kanske passar framför allt Fruit fusion med den låga alkoholhalten på 8,5 procent och en härligt fruktig smak av bär till din hemgjorda vin-gin-drink.

Du kan ju också prova att spetsa ditt vanliga rosé eller vita vin med Stockholm Bränneris drömmigt ljusrosa gin med smak av lingon och rabarber som släpptes förra året.

Och vem minns inte förra årets Hubba Bubba-gin? Men den håller vi för säkerhets skull långt borta från vinet.

Foto: TT

Läs mer:

3 trendiga twister av Gin & Tonic

Rosa gin med smak av Hubba Bubba

Stockholm Bränneri lanserar rosa gin

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons