Sofi Fahrman planerar att göra eget vin

24 feb, 2016 
Sofi Fahrman dricker gärna ett glas rött till maten och har till och med planer på att göra eget vin framöver. Det är dock viktigt för henne att vara med i hela processen och inte bara sätta sitt namn på etiketten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sofi Fahrman från boken "Ready for takeoff". Foto: Rami Hanna
Sofi Fahrman från boken ”Ready for takeoff”. Foto: Rami Hanna

Modeprofilen Sofi Fahrman har gett ut kokboken ”Ready for takeoff” som samlar 50 av hennes bästa recept och restauranger i New York, St Tropez, Verbier och Stockholm. ELLE mat & vin fick en exklusiv pratstund med Sofi.

Sofi Fahrman

Ålder: 36 år.
Bor: Verbier i schweiziska Alperna.
Familj: Fästmannen Nick Zijlstra och dottern Lily, 2.
Gör: Bloggare, journalist och författare.
Aktuell: Med boken ”Ready for takeoff” (Norstedts).
Blogg: Sofis snapshots
Instagram: sofifahrman1

Läs även: Sofi Fahrman: ”Jag är ingen klassisk kokboksförfattare”

Vilket är ditt bästa matminne?

– Jag har så många matminnen att det är en fröjd! Det här kanske låter lite lillgammalt, men när jag var tonåring önskade jag mig restaurangbesök istället för presenter av mina föräldrar. Jag fyller år på sommaren och då var vi alltid i södra Frankrike. Jag minns även första gången jag åt kobebiff i Tokyo. Det var verkligen 10 av 10 poäng. Ett annat minne är första resan till Mexiko. Där kan man få fantastisk mat på vilket litet hak som helst.

Annons

Beskriv en perfekt frukost, lunch och middag.

– Frukosten är dagens viktigaste mål. Den är startskottet och sätter tonen för resten av dagen. I New York ses man väldigt ofta över en frukost eller brunch, men här ses man oftare över en lunch eller middag. Min frukost består av kaffe, färskpressad juice och gärna något proteinrikt som Eggs Benedict. Lunchen får gärna vara lite lättare. Här på Hotel Diplomat (där intervjun ägde rum) har de till exempel en fantastisk laxsashimi med mango och edamamebönor. Det ger både energi och känns hyfsat nyttigt. Jag är ju en köttälskare, så till middag äter jag gärna Biff Rydberg och dricker ett glas rött till.

Har du något favoritvin?

– I södra Frankrike där vi har vårt sommarställe har vi precis blivit invalda i ett kooperativ och kommer troligtvis att göra vårt eget vin framöver. Det är ett ljust rosévin som passar bra på sommaren. Förhoppningsvis kommer vi att kunna göra det på vår tomt och bjuda våra gäster på. Resten av året dricker jag gärna ett smörigt chardonnay.

Finns det planer på att ge ut ett eget vin i Sverige?

– Om möjligheten skulle finnas skulle det i så fall vara från vår egen vingård. Jag vill ha ett finger med i hela processen och skulle aldrig bara sätta mitt namn på en etikett. Det gäller alla produkter som jag är involverad med.

Läs även: Carolina Gynning lanserar konstnärligt vin

Sofi Fahrman i New York. Foto: Rami Hanna
Sofi Fahrman i New York. Foto: Rami Hanna
"Ready for takeoff" av Sofi Fahrman.
”Ready for takeoff” av Sofi Fahrman.
Annons