Ny trend: Snaps med mindre alkohol

Lagom Kryddat Brännvin.

De senaste åren drycker med lägre alkoholhalt blivit allt trendigare, speciellt inom vin och öl. Nu lanseras även snaps med mindre alkohol.
07 mars, 2018

För dig som vill dricka nubbe men ta det lugnt med alkoholen finns nu två nya snapsar på marknaden där fokuset ligger på en lägre alkoholhalt.

Lagom Kryddat Brännvin

Den 21 februari lanserades Lagom Kryddat Brännvin i Systembolagets beställningssortiment. En ekologisk snaps med en alkoholhalt på 25 %. Smaken är klassisk med en fräsch smak av dill som följs av en rund och fyllig ton av kummin och avslutas med en förnimmelse av fänkål och fatkaraktär. Servera snapsen lagom kyld till klassiska rätter från svenska högtider som sill, strömming, lax och kräftor.

Lagom Kryddat Brännvin (nr 82709) kostar 189 kr för 50 cl.

Lagom Kryddat Brännvin.

Lagom Kryddat Brännvin.

Vinfabrikens EKO Snaps

Den 1 mars lanserades Vinfabrikens EKO Snaps med 25 % alkohol på Systembolaget. Doften i snapsen har påtagliga toner av både örter och kryddor. Smaken är ren, komplex och fyllig med tydlig karaktär av kummin och dill samt inslag av fänkål, anis och citrus. Eftersmaken är lång och generös med en mild hetta som ger behagligt avslut. Servera snapsen rejält kyld till bland annat hårdostar och kryddstarka ostar.

Vinfabrikens EKO Snaps (nr 304-02) kostar 189 kr för 50cl.

Vinfabrikens EKO snaps innehåller 25 % alkohol.