5 roséviner att testa i sommar

Rosévin hör sommaren till.

Rosévin passar året om, men håll med om att suget blir lite extra starkt på sommaren! Här är några nyheter på Systembolaget att testa.
28 juni, 2017
5 roséviner att testa i sommar.

5 roséviner att testa i sommar.

1. AIX Rosé (nr 76141), 129 kr.

Prisbelönt torrt, ljusrosa vin med en delikat balans av skarp syra och mjuk, mogen sommarfrukt. Passar till fisk och skaldjur samt milda ostar. Flaskan finns i flera storlekar från 750 ml till 15000 ml!

2. Cassiopea (nr 4023) 119 kr.

Torrt, laxrosa vin med inslag av röda bär, örter och citrus. Passar utmärkt till somriga rätter som grillad fisk och skaldjur, sallader med räkor och kyckling eller vegetariska rätter med grillade grönsaker och halloumi.

3. GodDryck No 2 (nr 1969), 86 kr.

Mousserande alkoholfritt ekologiskt rosévin med ungdomlig, fruktig smak. Inslag av röda bär, persika och blodgrapefrukt. Passar som aperitif eller till sallader och kycklingrätter. All vinst går till välgörenhet!

4. Les Ormeteaux (nr 2286), 79 kr.

Halvtorrt, friskt och ekologiskt rosévin med fin balans mellan sötma och syra. Inslag av mogna jordgubbar, hallon, blodapelsin och körsbär. Passar som sällskapsdryck eller till lättare rätter som sallad med vattenmelon.

5. Rose Infinie (nr 17467), 129 kr.

Fräscht rosévin med livfull syra och inslag av hallon, jordgubbar, körsbär och lime. Passar perfekt som sällskapsvin, välkomstdryck eller till klassisk picknickmat som grillad kyckling och fräscha sommarsallader.

Recept: 6 enkla drinkar med rosévin

Enkla drinkar med rosévin.

Enkla drinkar med rosévin.