5 roséviner att testa i sommar

28 jun, 2017 
Rosévin hör sommaren till.
Rosévin passar året om, men håll med om att suget blir lite extra starkt på sommaren! Här är några nyheter på Systembolaget att testa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 roséviner att testa i sommar.
5 roséviner att testa i sommar.

1. AIX Rosé (nr 76141), 129 kr.

Prisbelönt torrt, ljusrosa vin med en delikat balans av skarp syra och mjuk, mogen sommarfrukt. Passar till fisk och skaldjur samt milda ostar. Flaskan finns i flera storlekar från 750 ml till 15000 ml!

2. Cassiopea (nr 4023) 119 kr.

Torrt, laxrosa vin med inslag av röda bär, örter och citrus. Passar utmärkt till somriga rätter som grillad fisk och skaldjur, sallader med räkor och kyckling eller vegetariska rätter med grillade grönsaker och halloumi.

3. GodDryck No 2 (nr 1969), 86 kr.

Mousserande alkoholfritt ekologiskt rosévin med ungdomlig, fruktig smak. Inslag av röda bär, persika och blodgrapefrukt. Passar som aperitif eller till sallader och kycklingrätter. All vinst går till välgörenhet!

Annons

4. Les Ormeteaux (nr 2286), 79 kr.

Halvtorrt, friskt och ekologiskt rosévin med fin balans mellan sötma och syra. Inslag av mogna jordgubbar, hallon, blodapelsin och körsbär. Passar som sällskapsdryck eller till lättare rätter som sallad med vattenmelon.

5. Rose Infinie (nr 17467), 129 kr.

Fräscht rosévin med livfull syra och inslag av hallon, jordgubbar, körsbär och lime. Passar perfekt som sällskapsvin, välkomstdryck eller till klassisk picknickmat som grillad kyckling och fräscha sommarsallader.

Recept: 6 enkla drinkar med rosévin

Enkla drinkar med rosévin.
Enkla drinkar med rosévin.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons