7 prisvärda roséviner att testa i sommar

17 maj, 2018 
Prisvärda roséviner att testa i sommar.
Köper du alltid samma rosévin eller gillar du att testa nya sorter? Här är sju prisvärda viner som passar lika bra till förminglet som till sommarmaten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Marqués de Cáceres Rosado (nr 2755), 45 kr (halvflaska).

Ungdomligt och fruktigt rosévin med inslag av körsbär, hallon, granatäpplen och blodapelsin. Passar som sällskapsdryck eller till sallad, fisk och kycklingrätter.

2. Via del Campo Rosado (nr 2900-01), 74 kr.

Torrt, friskt och fruktigt rosévin med inslag av röda vinbär, jordgubbar, hallon och färska örter. Passar till fisk, skaldjur och kyckling eller som sällskapsvin eller aperitif.

3. Say Blush Pink Grapefruit (nr 73198), 79 kr.

Mousserande rosévin med smak av grapefrukt. Alkoholhalten är lite lägre och ligger på på 6,5 %. Matcha gärna vinet med desserter med somriga frukter och bär.

4. Côté Mas Organic Rosé (nr 2282), 85 kr.

Fruktigt rosévin med inslag av jordgubbar, persika, granatäpplen och hallon. Passar utmärkt som sällskapsdryck eller till sallader och somriga rätter med ljust kött.

5. Akakies Rosé (nr 78135), 102 kr.

Grekiskt rosévin med intensiv färg. Torr och fruktig smak med inslag av röda bär. Passar som aperitif eller med grillad kyckling, lax, tonfisk eller vegetariska rätter.

6. R de Roubine (nr 75039-01), 109 kr.

Torrt, fruktigt och mycket friskt rosévin med inslag av röda vinbär och jordgubbar. Perfekt som aperitif eller till allt från sallad och primörer till grillad kyckling.

7. Pasqua 11 Minutes Rosé (nr 75069), 139 kr.

Torrt och frisk rosévin med smak av grapefrukt, gul melon och nektarin. Namnet förklaras av att druvorna pressas under 11 minuter, som är den tid under vilken musten har kontakt med skalen.

Läs också: Så kombinerar du rosévin med mat

Rosévin passar utmärkt till mat! Foto: IBL
Rosévin passar utmärkt till mat! Foto: IBL

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons