5 mest prisvärda rosévinerna – enligt experterna

18 apr, 2018 
AvRebecca Wictor
Letar du efter prisvärt rosévin?
Äntligen är det säsong för rosévin igen! Även om det rosa vinet faktiskt passar året om blir vi lite extra rosésugna när det börjar bli varmare ute. Här listar vi fem roséviner som fått bäst betyg av olika recensenter och därför är mest prisvärda.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rosésäsongen är här och åter fylls Systembolagets hyllor med roséviner. Men det är inte helt lätt att veta vilket vin man ska välja. Om du är sugen på att testa något nytt tipsar vi här om fem viner som fått högst samlat betyg av olika tidningar som recenserat dem. De mest prisvärda rosévinerna, helt enkelt.

5 MEST PRISVÄRDA ROSÉVINERNA 2018:

1. Colle Reale Cerasuolo Rosé 2017, Italien (2242), 89 kr

Ett perfekt vin till sommarens alla fester. Ett ekologiskt rosévin med smak av hallon, persika och citrus. Gott till kycklingrätter, fisk och grönsaker.

2. Grande Recolte 2016, Frankrike (75286), 117 kr

Ett bärigt rosévin med smak av röda vinbär, smultron och färska örter. Orangerosa i sin färg och gott till lätta rätter som fisk eller kyckling.

Annons

3. Côtes du Rhône Rosé Calvet 2016, Frankrike (2219), 89 kr

Ett härligt sommarvin med smak av nektarin, smultron och rosmarin. Går jättebra att kombinera med vegetariska rätter och kyckling. Men också gott att njuta av till solnedgången.

4. Domaine de Collavery 2016, Frankrike (2859), 89 kr

Ett friskt rosé med smak av vattenmelon och lavendel. Perfekt som sällskapsdryck en varm sommardag eller att matcha med fisk, fågel och en god sallad.

Annons

5. Les Lauzeraies Tavel 2016, Frankrike (2724), 119 kr

Ett fruktigt rosévin med smak av jordgubbar, persika och blodapelsin. Passar perfekt till sommarens grillade fiskrätter eller fläskfilé men också till studentbuffén och midsommarfesten.

Läs även: Så kombinerar du rosévin med mat

Rosévin passar utmärkt till mat! Foto: IBL
Rosévin passar utmärkt till mat! Foto: IBL

Källa: Vinbetyget.se

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons