Premiär för nya Corner Club i Gamla Stan

24 apr, 2019 
Det har varit tyst om den hyllade cocktailbaren Corner Club den senaste tiden, men nu slår man upp dörrarna med en ny meny och ett nytt barteam.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Björn Frantzén välrenommerade cocktailbar Corner Club har sedan starten 2013 belönats med flera utmärkelser och många av Sveriges bästa bartenders har passerat genom lokalerna.

Nya ansikten bakom baren

Helgen den 26 – 28 april 2019 slår Corner Club upp dörrarna för våren, med ett helt nytt team bakom baren. Ny barchef är James Adrews som senast kommer från Haymarket.

– Med värdskap och gästfokus i främsta rummet, och givetvis en otrolig teknik och smakpalett, kommer James sätta en ny standard på Corner Club, säger Stefan Gissberg på Frantzén Group.

De fyller också på teamet med bartendern Aron Larsson från Haymarket och floortendern Sanna Holmström från Penny & Bill.

Nya filosofin och menyn

Cocktailmenyn har såväl asiatiska som nordiska influenser, samtidigt som det finns en grund i den klassiska amerikanska baren. Själva menyn kommer vara indelad i 4 kategorier:

  1. Limited edition: Tillfälliga cocktails med nya ingredienser som utforskas med olika tekniker.
  2. Best of: Här samlas de bästa drinkarna från Limited Edition som byts ut med säsongerna.
  3. No and low alcohol: Alkoholfritt och drinkar med låg alkoholhalt är en viktig del av menyn.
  4. Always at Corner Club: Klassiska cocktails som man alltid kan förvänta sig hitta i baren.

Hållbarhet i fokus

Att arbeta hållbart i en bar handlar bland annat om att komponera hantverksmässiga drinkar som tar till vara på smaker och ingredienser utan att kompromissa med smakerna. Bakom baren på Corner Club hittar man gott om frukthalvor, skal, zest och juicer som alla tas tillvara på för att inte låta de goda smakerna gå till spillo.

Annons

Fyra drinkar från den nya menyn:

Röksignaler.
Röksignaler.

1. Röksignaler

Tenjaku Whisky

Nikka Coffey Grain

barrel aged saké

leftover coffee syrup

lapsang tincture

Permanent Holiday.
Permanent Holiday.

2. Permanent Holiday

lemon grass infused rum blend

Annons

lime

pine nut and sesame seed orgeat

yuzu foam

Stockho-lom City.
Stockho-lom City.

3. Stockho-lom City

lingonberry infused vodka

housemade tamarind liquer

acidic kaffir lime cordial

leftover lingon powder

Flyktsoda (Små Grodorna).
Flyktsoda (Små Grodorna).

4. Flyktsoda (Små Grodorna)

OP Anderson

Yellow Chartreuse

celery shrub

cucumber-lime cordial

spruceshoot tonic

Läs också:

Sveriges bästa barer 2019 enligt White Guide

Hållbara cocktails – tips, recept och barer

Så blir du en bra hemmabartender

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons