Pollenallergi? Drick Gin & Tonic!

22 apr, 2019 
AvSofia Börjesson
Gin & Tonic är bra för pollenallergiker.
Alkohol kan förvärra problemen för pollenallergiker, men det finns en drink som även snoriga och rödögda kan avnjuta i sommar: Gin & Tonic. Här berättar vi varför.
Annons

Är du en av alla dem som lider av kliande ögon och rinnande näsa under sommaren? Kanske har du också känt symtomen förvärras för varje glas vin som placerats innanför västen? Då har vi glädjande nyheter. Enligt The Independent har forskning nämligen visat att gin är det absolut bästa alternativet för alkoholsugna pollenallergiker.

Histamin och sulfiter

Det är sedan tidigare känt att alkohol förvärrar allergibesvär, detta på grund av att mörka och fermenterade alkoholhaltiga drycker innehåller histamin och sulfiter vilka triggar allergiska reaktioner. Men den klara spritsorten gin har däremot väldigt låga histaminhalter och knappt några sulfiter över huvud taget, enligt den nya studien.

Det kanske inte är ett botemedel, men det innebär åtminstone att du i lugnt och ro kan sippa på en Gin & Tonic utan att förvärra dina symtom i sommar.

Trendiga twister av Gin & Tonic.
Trendiga twister av Gin & Tonic. Foto: Shutterstock

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons