Polka the pig – julens hetaste mintshot

15 nov, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
julens shot polka the pig
Piffa upp dryckesdelen av julbordet med Polka the pig, en ljusrosa, sötstark pepparmintshot som har ett tydligt släktskap med polkagrisen. Hur du ska dricka den får du såklart välja själv, men vad sägs om mintspetsad varm choklad?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Julen doftar inte bara skinka, choklad och glögg – den doftar polkagris också. Kanske hänger du till och med några rödvita polkagrisar i granen? Doften av pepparmint som blandas med granbarr får vilken julälskare som helst att tindra med ögonen.

Men nu är det dags att lämna godisvärlden och kliva in i ett vuxnare sötsaksuniversum. Det går nämligen att shotta polkagrisarna. Polka the pig är julshotten du inte visste att du behövde, och som du sent kommer att glömma.

Shotten är ljust rosa och flaskan gör att man kan ha en smula svårt att ta drycken på fullt allvar. Och det är det nog inte heller tänkt att man ska göra. Det här är en rolig dryck för roliga kvällar. Eller för när du har drabbats av en svår förkylning. Pepparmintdoften och -smaken är genomträngande stark och gör nästan att ögonen tåras.

När du får lite av den i munnen tar pepparmintångorna bakvägen rakt upp i näsan och rensar rent hela vägen upp i bihålorna. Och när man sväljer får man en kall halstablettkänsla i hela halsen.

Annons

Så kan du dricka Polka the pig

Nu låter det här kanske som en obehaglig upplevelse, men det är det inte alls. Shoten är söt och mintsmaken är riktigt god. Ett par i smakpanelen hade lite svårt för den lätt oljiga konsistensen, medan andra tyckte att det bara var ett plus.

Det finns en liten fara med grisshotten och det är att den starksöta mintsmaken helt döljer alkoholsmaken, trots 20 procent alkohol. Man skulle med andra ord kunna få i sig en hel del Polka the pig innan man förstår vad man faktiskt håller på med.

Smakpanelen hade gärna spetsat sin varma choklad med lite Polka the pig när man sitter och tar igen sig efter en dag i skidbacken eller smuttat på den som en liten avec till kaffet, hellre än att shotta den i stora mängder. På flaskan står det att den går att blanda med mousserande vin, vilket smakpanelen inte har testat, men är nervöst nyfikna på.

Polka the pig kan du beställa på liqr.se för 199 kronor för 500 ml.

Foto: Polka the pig, TT/Shutterstock

LÄS MER: 

Ny gin och tonic-glögg från Stockholms bränneri

Swedish tonic släpper gin och tonic-glögg

Blossas nya glögg med somrigt (!) tema

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons