Oscar Drigoris klar för finalen av Bacardi Legacy

12 mar, 2019 
Oscar Drigoris och hans vinnande drink "Save the Legacy".
Hållbarhet stod i fokus när bartendern Oscar Drigoris kammade hem segern i den Nordiska delfinalen av den prestigefyllda cocktailtävlingen Bacardi Legacy.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Bacardi Legacy är en av världens största cocktailtävlingar för bartenders. Den första tävlingen anordnades 2008 med syftet att upptäcka nya drinkar som kan adderas till de gamla klassikerna.

Den nordiska delfinalen av tävlingen gick av stapeln på Gamla Riksarkivet i Stockholm den 12 mars. Totalt 12 personer från Sverige, Norge, Finland och Danmark tävlade om att representera sina länder i den globala finalen den 14 maj i Amsterdam.

Sveriges vinnare blev bartendern Oscar Drigoris som till vardags jobbar på Penny & Bill i Stockholm.

– Det känns otroligt. Efter sex månaders hårt jobb så skulle allt avgöras på en kväll. Mot extremt tuff konkurrens. Men att få representera Sveriges i en global final känns så bra och det är en ära, säger Oscar Drigoris.

Hållbarhet i fokus

Den vinnande drinken kallar Oscar för ”Save the Legacy”.

– Save the Legacy är en cocktail baserad på hållbarhet och tidlöshet. Den innehåller ingredienser som tyvärr oftast kastas bort, som till exempel äppelrester som blir kvar efter att man torkat äppelskivor och sirap gjort på överblivet rödvin. Även coastern som drinken serveras på är gjord av överblivet läder, säger Oscar Drigoris.

Annons

Recept – Save the Legacy

40 ml Bacardi 8

10 ml rött vin och äppelsirap

10 ml portvin

5 ml amaro

Ett torkat äppelhjul och Chai Te-spray

Gör så här: Rör samtliga ingredienser med is. Sila upp i rocksglas med stor isbit. Garnera med torkat äppelhjul och Chai Te-spray.

Övriga tävlande och finalister

Förutom Oscar tävlade Micke Karlsson från Tweed och Andrew Watson från Lagerqvist om att representera Sverige i finalen. Vinnarna från de övriga nordiska länderna blev Tomas Ricciardi (Norge), Mathias Rossie (Finland) och Nicklas Jørgensen (Danmark).

Vinnaren av den globala finalen av Bacardi Legacy får resa jorden runt och besöka barmässor, destillerier samt gästspela och föreläsa på några av världens mest välkända barer för att etablera sig på den internationella barscenen.

Läs också: Hållbara cocktails – tips, recept och barer

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons