Nyhet: vinprovning online med ELLE mat & vins Maya Samuelsson!

Nyfiken på att lära dig mer om vin, druvor och hur man bäst matchar mat och vin? Missa inte ELLE mat & vins sommelier Maya Samuelssons nya vinprovning online. Skål, vi ses där!
09 juni, 2020

Testa vinprovning online och lär dig mer om viner, druvor och para vin med mat.

Ju mer man lär sig om viner, desto roligare och godare blir det! Och vill du få mer koll på druvor, vinländer, tillverkningsmetoder och hur man bäst parar ihop mat och vin har vi en rolig nyhet att tipsa om: häng med på ELLE mat & vins dryckesexpert Maya Samuelssons vinprovningar online!

Varje fredag leder Maya en vinprovning online, där hon provar viner och utbildar deltagarna kring ett tema, som kan vara en region, land, druva eller mat och vin i kombination, till exempel.

Hur går provningen till?

– Deltagarna köper vinerna och eventuell mat eller tillbehör innan, och sitter sedan med hemma och provar. Jag leder provningen och berättar om vinerna, vilken ordning vi ska prova och ger information kring temat för kvällen, berättar Maya.

Hur lång tid tar det?

– Provningen tar ungefär 30 minuter och kostar från 100 kr per länk vilket innebär att ni kan vara flera som delar på länken och sitter och gör det tillsammans. En perfekt inledning på fredagskvällen, tipsar Maya.

Maya Samuelsson är ELLE mat & vins dryckesexpert, utbildad sommelier och driver med sin familj Vinkällans dryckesutbildningar. Hon tipsar regelbundet om viner även på Nyhetsmorgon i TV4. Följ henne på @maya_samuelsson.

Lär dig ännu mer

Är du sedan sugen på att lära dig ännu mer inom vinets värld så erbjuder hon också en helt ny grundutbildning inom vin, DigWine Intro. Kursen tar 3–8 timmar att gå och du får tillgång till den i en månad.

– Vill du börja lära dig ännu mer om viner och få en grund att stå på är den här perfekt för dig. Det är jag, min pappa och studierektorn på vårt företag Vinkällan som guidar dig i vinets värld via filmer, ljudfiler, bilder och text. Även vinprovning och utbildning i mat och vin i kombination ingår i den kursen.

Mer information och anmälan hittar du på vinkallan.se

Vilka viner passar bäst till sommarmat? Lär dig mer från ELLE mat & vins dryckescoach Maya Samuelsson.