Minttu lanserar tre nya shots med godissmak

11 sep, 2018 
AvRedaktionen
Minttu Twist i smakerna Laqritz, Bubbelgum och Polka.
Minttu är en finsk shot med smak av pepparmynta. Nu lanseras den finska klassikern i tre nya godissmaker – och lägre alkoholhalt.
Annons

De flesta har nog druckit både en och två Minttu-shots i sina dagar. Nu lanseras Minttu Twist – en helt ny produktserie med tre lekfulla smaker och lägre alkoholhalt.

De tre nya smakerna:

  • Laqriz: Mjuk och fräsch mintlakrits.
  • Bubbelgum: Sockersött bubbelgum.
  • Polka: Klassiska polkagriskarameller.

Smakerna är framtagna som svar på rådande lågalkoholtrend och det stadigt växande shotsegementet.

– Lågalkoholtrenden har funnits med oss ett tag, och då framförallt inom vin och öl, men vi ser också en växande efterfrågan på lågalkoholhaltiga alternativ när det kommer till shots. Att addera nya spännande smaker till den klassiska Minttu och dessutom med en tredjedel av originalets alkoholhalt känns både kul och modernt , säger Pia Hägglöf, varumärkesansvarig för Minttu.

16 % alkohol istället för 35 %

Till skillnad från klassisk Minttu har Minttu Twist 16 % alkoholhalt mot originalets 35 %. Smaken är dock lika intensiv som vanlig Minttu.

Mintu Twist (nr 82957, 83156, 83088) kostar 159 kr för 50 cl och finns i Systembolagets beställningssortiment

Kahlúa lanserar Espresso Martini på burk.
Kahlúa lanserar Espresso Martini på burk.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons